Ένας Κενυάτης οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι ήταν τόσο βέβαιος για την νίκη της ομάδας του επί της Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, για την Premier League, που αποφάσισε να στοιχηματίσει τη… γυναίκα του.

Ο Αμανί Στάνλεϊ πίστευε ότι οι «πολίτες» θα επικρατούσαν των «μπέμπηδων» και θα εξασφάλιζαν μαθηματικά το πέμπτο Πρωτάθλημα της ιστορίας τους, έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Premier League. Γι’ αυτό λοιπόν και αποφάσισε να βάλει στοίχημα με τον φίλο του Τόνι Σιλά.

Μόνο που το έπαθλο δεν ήταν κάτι συνηθισμένο, όπως για παράδειγμα κάποιο χρηματικό ποσό, ποτά ή φαγητό, αλλά η γυναίκα του!

Και δεν μιλάμε για ένα στοίχημα που μπήκε στο μιλητό, αλλά για υπογεγραμμένο ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο συνέταξαν οι δύο πλευρές και που παρουσιάζει το NairobiNews.

«Με το παρόν συμφωνητικό υπόσχομαι να παραχωρήσω τη σύζυγό μου για μια ολόκληρη εβδομάδα στον φίλο μου Τόνι Σιλά αν η Μάντσεστερ Σίτι δεν κατακτήσει το Πρωτάθλημα στον αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι απολύτως καλά στα λογικά μου και δεν με υποχρεώνει κανείς σε αυτή τη συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά το ιδιωτικό συμφωνητικό.

Για την ιστορία, το ντέρμπι του Μάντσεστερ που διεξήχθη το Σάββατο 7/4 στο «City of Manchester Stadium», είχε συναρπαστική εξέλιξη, με την Σίτι να προηγείται 2-0 στο πρώτο ημίχρονο (25′ Κομπανί, 30′ Γκιντογκάν) και τη Γιουνάιτεντ να κάνει την ανατροπή στο δεύτερο φτάνοντας στη νίκη με 3-2 (53′, 55′ Πογκμπά, 69′ Σμόλινγκ).

Έτσι, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο δεν επέτρεψε στους «πολίτες» να εξασφαλίσουν μαθηματικά τον τίτλο και στέρησε από τον Αμανί Στάνλεϊ τη σύζυγό του για μια εβδομάδα…

11