Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, o πρόεδρος του «Θεμέλιο 21» τόνισε ότι νομοτελειακά θα βρεθεί κάποιος να πάρει την «Ένωση» από το χέρι και να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Βούρος

Για τα προβλήματα ΑΕΚ και Παναθηναϊκού: «Είναι σχεδόν ταυτόσημες οι πορείες των δυο ομάδων. Όσον αφορά στην ΑΕΚ, νομίζω ότι νομοτελειακά θα βρεθούν κάποιοι που θα την πάρουν από το χέρι και θα επαναπροσδιορίσουν τη θέση της στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω ξαναπεί την άποψή μου ότι δεν χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα από έναν, αλλά χρειάζονται λίγα από πολλούς. Η θεωρία των ζάπλουτων και των μεγιστάνων έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πέρα από τις φθίνουσες αξίες των ομάδων, είναι ότι δεν υπάρχει αξιοπιστία, δεν υπάρχει αίσθημα δικαίου. Πιστεύουν όλοι ότι κάτι θα γίνει, κάποιο τηλέφωνο θα πέσει και θα δημιουργηθούν καταστάσεις. Η κάθαρση του ποδοσφαίρου θα έπρεπε να είναι αυτονόητη και να μη συμπεριλαμβάνεται σε προεκλογικές ατζέντες. Το ποδόσφαιρο είναι πολιτισμός και θα έπρεπε να λειτουργεί σαν εργαλείο για να εκπορθήσεις οποιοδήποτε κάστρο αναξιοπιστίας του ψηφοφόρου».

Για το πώς θα είναι η χώρα μετά τις εκλογές: «Έχουν ωριμάσει οι Έλληνες. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αντιπαραθέσεις όπου θα χυθεί αίμα. Ο τόπος έχει δεινοπαθήσει από τέτοιες καταστάσεις, υπάρχουν ακόμα μαυροφορεμένες μάνες από τον εμφύλιο. Ελπίζω ότι δεν θα φτάσουμε ποτέ ξανά εκεί. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τον κόσμο να αποφασίσει πώς θέλει να διακυβερνηθεί. Με μέτρα ή χωρίς. Με ευρώ ή δραχμή. Με την Ευρώπη ή χωρίς. Όπως επιθυμεί ο ίδιος, αρκεί να μην έχουμε διχαστικά φαινόμενα μετά».

Πηγή: sport-fm.gr