Σήμερα θα συνεδριάσει η επιτροπή πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ για να εξετάσει το αίτημα του Ολυμπιακού για διεξαγωγή τελικών της Α1 πριν το Final 4, εφόσον οι αγώνες της ημιτελικής φάσης κριθούν σε τρία ή τέσσερα ματς κι ολοκληρωθούν μέχρι την προσεχή Δευτέρα.

Πάντως οι πιθανότητες να αλλάξει η ισχύουσα κατάσταση είναι λίγες και όλα δείχνουν πως οι τελικοί (που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αφορούν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό) θα γίνουν μετά το Final 4 και πιθανότατα θα αρχίσουν στις 17 Μαΐου.

Ο ΕΣΑΚΕ αναμένεται να στηρίξει την απόφασή του στο γεγονός ότι λόγω των εκλογών της 6ης Μαΐου υπάρχει απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ 3 και 7 του μήνα. Μοναδική περίπτωση να δεχτεί η λίγκα να αρχίσουν οι τελικοί, είναι να κριθούν με «σκούπα» (3-0) οι ημιτελικές σειρές Ολυμπιακός-Πανιώνιος και Παναθηναϊκός-Κολοσσός μέχρι το Σάββατο 28/5 και να γίνει το πρώτο ματς της σειράς των τελικών στις 2 Μαΐου. Και τα υπόλοιπα μετά το Final 4.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, μίλησε στο Goal για το θέμα που προέκυψε μετά τα παράπονα του Ολυμπιακού. «Το σκεπτικό μας ήταν απλό και δίκαιο. Ακολουθήσαμε τη βάση της ισοτιμίας. Φυσικά και έχουμε λάβει υπόψη μας ότι το πρωτάθλημα πρέπει να τελειώσει νωρίς, καθώς προέχει η προετοιμασία της Εθνικής για το προολυμπιακό τουρνουά. Από κει και πέρα έπρεπε να φτιαχτεί ένα πρόγραμμα με βασική αρχή ότι οι αγώνες στις θέσεις 1-4 ίσως να είναι ακόμα και πέντε. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα με αρχή ότι και τα δυο ζευγάρια Ολυμπιακός – Πανιώνιος και Παναθηναϊκός – Κολοσσός θα λήξουν με 3-0. Θα ήταν άδικο και θα έδειχνε ότι δεν υπολογίζουμε τους αντιπάλους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού σε αυτή τη σειρά. Έπρεπε να υπολογίσουμε ότι μπορεί Κολοσσός και Πανιώνιος να πετύχουν κάποια νίκη ή νίκες και οι σειρές να μην κριθούν στο 3-0. Μέσα σε όλα, υπήρχε και η απαγόρευση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την αστυνομία που λένε ότι δεν μπορούν να γίνουν αγώνες στην Αττική στο διάστημα από 3 έως 7 Μαΐου λόγω των εκλογών. Με αυτά τα δεδομένα καταρτίσαμε το πρόγραμμα όσο πιο δίκαια γινόταν», τόνισε.

Πηγή: sport-fm.gr