«Όταν σκοράρεις και βοηθάς την ομάδα σου να πάρει αυτό που θέλει, τότε είναι πάντα ιδιαίτερο. Βγήκα μπροστά! Βοήθησα την ομάδα μου με δύο γκολ, αλλά ξέρω ότι η υπόθεση της πρόκρισης δεν έχει τελειώσει ακόμα» τόνισε ο ηγέτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Κι όμως η επίδραση του Πορτογάλου είναι τεράστια στο παιχνίδι της Ρεάλ στην διαδικασία των νοκ άουτ στο Champions League. Τι λένε οι αριθμοί; Από το 2010-’11 έχει σκοράρει 45 γκολ σε 44 αγώνες από τον γύρο των «16’» κι έπειτα! Οι Ιταλοί είχαν την «Ζώνη Τσεζαρίνι» (ο Ρενάτο Τσεζαρίνι ήταν στην Γιουβέντους από το 1929 έως το 1935 και η έκφραση χαρακτηρίζει την προσπάθεια έως το τελευταίο δευτερόλεπτο.), οι Ισπανοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την έκφραση για τον Ρονάλντο με τη Βασίλισσα! Ένας Κριστιάνο που δείχνει την δυναμική του όταν ξεκινούν τα μεγάλα ματς. Από την σεζόν 2009-10 και τον αποκλεισμό από τη Λυών μέχρις ότου η Ρεάλ φτάνει τουλάχιστον σε ημιτελικά, το Νο7 της έχει σκοράρει 45 φορές σε 43 αγώνες. Δηλαδή το 47% των 101 γκολ που έχει με την Ρεάλ στην Ευρώπη.

Πέρσι η χρονιά ήταν φανταστική! Ο Πορτογάλος έφτασε σε top επίπεδα και χάρις στον Ζιντάν. Στην αρχή τα πράγματα ήταν απογοητευτικά, δεν είχε σκοράρει μέχρι την φάση των «16» και στα ματς με Νάπολι, παρά το γεγονός πως είχε μοιράσει δυο ασίστ. Η συνέχεια ήταν καταγιστική… Η Ρεάλ απέκλεισε την Μπάγερν στα προημιτελικά με του CR 7 να πετυχαίνει πέντε γκολ στο ζευγάρι. Πέτυχε τρία γκολ κόντρα στην Ατλέτικο στα ημιτελικά και δύο στον τελικό με τη Γιουβέντους. Ήταν ο παίκτης – κλειδί, ο μεγάλος ηγέτης! Το 2015-2016 και 45 ημέρες έπειτα την έλευση Ζιντάν, ο Πορτογάλος είχε δύο γκολ κόντρα στη Ρόμα, στη συνέχεια έγινε πήρε παραμάζωμα τη Βόλφσμπουργκ. Αλλωστε, με το χατ τρικ κόντρα στη Γερμανία ήταν αυτός που πρόσφερε στη Βασίλισσα μια μεγάλη πρόκριση στη Μαδρίτη.

Το 2013-14 με προπονητή τον Αντσελότι η Ρεάλ είχε φτάσει ξανά στον τελικό. Ο Κριστιάνο από την φάση των «16» κι έπειτα είχε πετύχει οκτώ γκολ. Κόντρα στη Σάλκε σημείωσε 4 γκολ στο 1-6 του πρώτου αγώνα, και στα προημιτελικά είχε γκολ με Μπορούσια και δύο γκολ με Μπάγερν στο Μόναχο. Έβαλε κι ένα στον τελικό με Ατλέτικο για κερασάκι στην τούρτα… Τα στατιστικά δείχνουν πως όταν η ένταση και οι απαιτήσεις ανεβαίνουν ο Κριστιάνο εμφανίζεται. Από τότε που είναι στην Ρεάλ τα γκολ σε νοκ άουτ αγώνες στο Champions League είναι 17 σε 17 ματς των «16», 16 σε 13 προημιτελικούς, 10 σε 10 ημιτελικούς και 3 σε 3 τελικούς. Φέτος μπήκε νωθρά με μόλις 4 γκολ σε 14 ματς στο πρωτάθλημα. Όμως τώρα τελευταία επανήλθε. Έβαλε 7 σε 4 ματς πρωταθλήματος. Στην Ευρώπη την φετινή σεζόν είναι πρώτος σκόρερ με 11 γκολ. Ο Κριστιάνο στο Champions League δεν σταματάει τα ρεκόρ. Είναι ήδη πρώτος… κανονιέρης με 116 γκολ σε 146 αγώνες, έχει βγει πρώτος σκόρερ στο Champions League όταν το 2013-14 πέτυχε 17 γκολ και έχει ρεκόρ σκοραρίσματος στην α’ φάση του θεσμού με 11 την χρονιά ’15-’16. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 116 γκολ στο Champions League με μόλις 19 ομάδες στη διοργάνωση να έχουν σημειώσει περισσότερα. Ο ηγέτης της Βασίλισσας ετοιμάζει μια εκκωφαντική απάντηση σε όσους τον αμφισβήτησαν… Πηγή: gazzetta.gr