Ένα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Fanatik, το οποίο ανέφερε πως ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, προκειμένου εκείνος να του ζητήσει συγγνώμη για αναρτήσεις του στα social media, έκανε τόσο τον ίδιο τον επικεφαλής της «πράσινης» ΚΑΕ όσο και τη διοίκηση της τουρκικής ομάδας να διαψεύσουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι συνέβη κάτι τέτοιο.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο κ. Γιλντιρίμ απάντησε στον κ. Γιαννακόπουλο πως πρώτα πρέπει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους οπαδούς της Φενέρ και όχι από τον ίδιο, ενώ σημειώνει επίσης ότι ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού» είναι ανεπιθύμητος στην Τουρκία, σύμφωνα με τα όσα του είπε ο πρόεδρος της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Συγκεκριμένα η Fanatik γράφει πως ο κ. Γιαννακόπουλος ρώτησε τον κ. Γιλντιρίμ, τι θα γινόταν αν ξαναπήγαινε στην Τουρκία, με τον δεύτερο να τού απαντάει: «Μην διανοηθείς να ξανάρθεις στην Τουρκία».

«Δεν υπήρχε λόγος επικοινωνίας με Γιλντιρίμ»

Η θέση που πήρε σχετικά με το συγκεκριμένο δημοσίευμα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήρθε μέσω γραπτής δήλωσης. Μέσω αυτής ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρχε λόγος επικοινωνίας, πως οι σχέσεις Παναθηναϊκού και Φενέρ είναι άριστες και ότι θα προχωρήσει στις διαγραφές των αναρτήσεων «και τον σχολιασμό των φερόμενων ως Τούρκων φιλάθλων».

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Σήμερα το πρωί τουρκικό Μέσο Ενημέρωσης αναφέρθηκε σε δήθεν επικοινωνία μου με τον πρόεδρο της Φενέρμπαχτσε, δημοσίευμα το οποίο άκριτα και χωρίς “διασταύρωση” αναπαράχθηκε από περιορισμένα Ελληνικά σάιτ, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα, ουδείς λόγος μιας τέτοιας επικοινωνίας υπήρξε, αφού δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό θέμα, τόσο μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Φενέρ, όσο και σε προσωπικό επίπεδο με τον κ. Γιλντιρίμ.

Οι δύο ομάδες, όπως ξεκάθαρα φαίνεται τόσο στις αναμετρήσεις τους σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη, όσο και στην ανακοίνωση της Φενέρ, διατηρούν άριστες σχέσεις επενδύοντας στο μπάσκετ και περιοριζόμενες στην ευγενή άμιλλα.

Μετά την κακόπιστη προσπάθεια κάποιων (προερχόμενων και από αρχές-αθλητικές ή μη) να συνδέσουν σχόλια και προσωπικές τοποθετήσεις με τη Φενέρμπαχτσε, ο ίδιος θα διαγράψω -προς αποφυγή του φαινομένου αυτού- τις αναρτήσεις και τον σχολιασμό των φερόμενων ως Τούρκων φιλάθλων, συνεχίζοντας τον αγώνα μου για υγιή και εντός του παρκέ αθλητικού ανταγωνισμού».

«Άριστες οι σχέσεις των δύο συλλόγων»

Από την πλευρά της, και η Φενέρ διέψευσε κατηγορηματικά το θέμα της εφημερίδας Fanatik. Η τουρκική ομάδα με ανακοίνωση της στην επίσημη ιστοσελίδα της, αναφέρει πως δεν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών και οι σχέσεις μεταξύ των δύο συλλόγων είναι άριστες.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως οι ομάδες έχουν άδεια τύπου Α (μόνιμης συμμετοχής στην Euroleague), ενώ τονίζει πως δεν υπήρξε κάποιο περιστατικό στο γήπεδο ή στις εξέδρες στο παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης.