Στα 34 του χρόνια ο Μέλμπεργκ έχει πια τόσες παραστάσεις από μεγάλα ραντεβού, που και μόνο με ένα άγγιγμα της μπάλας (είτε στην περιοχή του Ολυμπιακού για να διώξει, είτε στην αντίπαλη περιοχή για να σκοράρει) μπορεί να βγάλει το καράβι από φουρτούνες και να το οδηγήσει στη στεριά. Πάρτε μια γεύση από τους αριθμούς του: ο τύπος έχει παίξει μια γεμάτη τριετία στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Ράσινγκ Σανταντέρ (98 συμμετοχές), μια χρυσή επταετία στο αγγλικό (232 συμμετοχές με την Αστον Βίλα) και μια σεζόν βασικότατος στο Καμπιονάτο με τη Γιουβέντους (27 συμμετοχές).

Συν τοις άλλοις μετράει 112 συμμετοχές στην εθνική Σουηδίας. Προσέξτε όμως κάτι αξιοσημείωτο: στον Ολυμπιακό από το 2009 μέχρι σήμερα έχει βάλει συνολικά 9 γκολ, όσα δεν είχε πετύχει ποτέ σε οποιαδήποτε ομάδα έπαιξε! Στην πρώτη του ομάδα, την άσημη Ντέγκερφορς δεν σκόραρε ποτέ, το ίδιο και στην ΑΙΚ Στοκχόλμης. Στην Σανταντέρ έβαλε συνολικά 1 γκολ, στην Αστον Βίλα 7 γκολ (σε 7 χρόνια), στη Γιουβέντους 2 γκολ και στην εθνική Σουηδίας 7 γκολ. Τα περισσότερα γκολ της καριέρας του (9) δηλαδή τα έχει βάλει στον Ολυμπιακό! Και μάλιστα του πάει τόσο πολύ το Καραϊσκάκη, που και τα 9 γκολ εκεί τα έχει βάλει. Φοβερό στατιστικό κι αυτό: εννιά γκολ ο τύπος, όλα στο Καραϊσκάκη. Κανένα εκτός έδρας.

Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Μέλμπεργκ έκανε τα πρώτα του αθλητικά βήματα ως τενίστας (!). Και για να είμαι ειλικρινής, φυσιογνωμικά θα μπορούσα κάλλιστα να τον φανταστώ με κοντό σορτσάκι, κορδέλα στο μαλλί και μια πρωτοκλασάτη ρακέτα στο χέρι να πηγαίνει «πέρα δώθε» στα κόρτ. Τελικά, όμως, τον κέρδισε το ποδόσφαιρο…

Πηγή: sday.gr