Ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ του Ολυμπιακού, είναι χωρίς αμφιβολία ο Βάντις Οτζίτζα Οφόε. Ο Βέλγος έχει βγάλει την ποιότητά του στο γήπεδο, κάτι που δεν συνέβη με άλλους ποδοσφαιριστές που ήρθαν το προηγούμενο καλοκαίρι στο Λιμάνι, ενώ έχει σημαντική συμβολή στην ομάδα, κάτι που τον καθιστά απαραίτητο στα πλάνα του Τάκη Λεμονή.

Όμως, μετά την κλοπή στο σπίτι του, ο Βέλγος φέρεται να μπήκε σε δεύτερες σκέψεις για την παραμονή του στην Ελλάδα, ζήτημα που δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το πόσο ικανοποιημένος είναι στον Ολυμπιακό, αλλά με το πόσο ασφαλής αισθάνεται για τον ίδιο και ιδίως για την οικογένειά του. Επίσης, πριν λίγες ημέρες προέκυψε το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που σημαίνει ότι το όνομά του θα απασχολήσει αρκετά τον προσεχή Ιανουάριο, μπορεί και νωρίτερα.

Πάντως, ό,τι κι αν συμβεί με την περίπτωσή του, αυτή που αγωνιά ίσως εξίσου με τον Ολυμπιακό για τον Οφόε, είναι η πρώην ομάδα του, η Λέγκια. Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της πολωνικής ιστοσελίδας «sport.se.pl», η οποία αναφέρει πως εάν ο Βέλγος φύγει από τον Ολυμπιακό με μεταγραφή, τότε η ομάδα της Βαρσοβίας θα εισπράξει ένα αρκετά σημαντικό ποσό, διότι υπάρχει ποσοστό μεταπώλησης μεταξύ 15-20%. Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι, λοιπόν, που στην Πολωνία ασχολούνται με το θέμα και δείχνουν να γνωρίζουν τις εξελίξεις. Βεβαίως, η περίπτωση του Οτζίτζα μόνο απλή δεν είναι. Στον Πειραιά είναι σίγουρο ότι θα εξαντλήσουν όσα περιθώρια έχουν για να τον κρατήσουν, ενώ ο ίδιος ο παίκτης γνωρίζει πως θα είναι στα βασικά πλάνα του προπονητή του. Αλλά, δεδομένου ότι η διοίκηση έχει τη λογική «κανείς δεν μένει με το ζόρι», τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη μια περήφανη πώληση, από αυτές που έχουν συνηθίσει τον κόσμο τους στο Λιμάνι.