Ο Ζαν Μακούν που πάει να γίνει μόνιμος κάτοικος Πειραιά και να μετονομαστεί σε… Γιάννης Μακουνάκης.

Μπόι; Μόλις 172 εκατοστά. Κι όμως πρώτος στην κεφαλιά. Δοκάρι είχε στην Μόσχα. Το έβαλε τελικά με τον Πανιώνιο. Ο Ζαν Μακούν έχει γίνει εδώ και καιρό… Γιάννης Μακουνάκης στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Έτσι όπως το πάει όμως θα γίνει και στους φιλάθλους των «ερυθρολεύκων».

Ήταν ερωτηματικό το τι θα έκανε ο Μακούν μετά τον τραυματισμό του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (το καλύτερό του παιχνίδι ήταν τότε). Ο Καμερουνέζος δείχνει στα τελευταία δύο ματς ότι θέλει να μείνει στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. «Η καρδιά μου λέει μείνε», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Στην Μόσχα δεν κατάλαβε τίποτα. Ήταν ο μόνος που δεν φορούσε εσωθερμικό κολάν (!) και ήταν μέσα στους κορυφαίους. Κυρίως για την παρουσία του στο πρώτο ημίχρονο. Με τον Πανιώνιο διατήρησε την ίδια απόδοση και τον ίδιο ρυθμό. Ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού.

Κι όχι μόνο για το γκολ. Οι περισσότερες μεταβιβάσεις του ήταν σωστές ήταν εξαιρετικός στο transition και έδειξε να έχει την ίδια διάθεση που είχε και στην Ρωσία. Και ας ήταν παιχνίδι πρωταθλήματος. Είπαμε ο Ζαν Μακούν θέλει να γίνει Γιάννης Μακουνάκης. Και μέχρι το τέλος της σεζόν θέλει να πείσει την διοίκηση να σκάσει τα 3,5 εκατ. ευρώ της ρήτρας του για να μετακομίσει μόνιμα στην Ελλάδα.

Πηγή: sday.gr