Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι συμβαίνει μεταξύ Νεϊμάρ και Έντινσον Καβάνι και εάν η συνύπαρξή τους στην Παρί Σεν Ζερμέν είναι… αναγκαίο κακό και για τους δύο, ή εάν οι δύο τους τα έχουν βρει εντός αγωνιστικού χώρου και λειτουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα ο ένας για τον άλλον, προς όφελος του συνόλου.

Στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι με αντίπαλο την Τρουά τα σενάρια για συνέχισης των τεταμένων σχέσεων τους πήραν «φωτιά». Ο Ουρουγουανός φο κέρδισε πέναλτι στο 40’, οι δύο τους βρέθηκαν κοντά στην μπάλα, αλλά τελικά ήταν ο Καβάνι που εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών.

Πριν συμβεί αυτό, οι δύο ποδοσφαιριστές αντάλλαξαν κάτι σαν κουτουλιά. Πολύς κόσμος ανέφερε ότι αυτό ήταν μια κοκορομαχία μεταξύ τους για την εκτέλεση και άλλοι ότι ουσιαστικά ο Νεϊμάρ συμφώνησε να πάρει το πέναλτι ο συμπαίκτης του ότι αυτό ήταν ένα… ιδιότυπο ευχαριστώ του «ματαντόρ».

Τελικά, όπως είχε συμβεί την προηγούμενη φορά, όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία με τα πέναλτι στους Παριζιάνους, ο Καβάνι το έχασε. Ή, για την ακρίβεια, το έπιασε ο Σαμασά, με τον γκολκίπερ της Τρουά, πάντως, να έχει βγει παραπάνω από δύο μέτρα έξω από την εστία του. Κοινώς, ο διαιτητής έπρεπε να διατάξει την επανάληψη της εκτέλεσης.

Τελικά, παρά το χαμένο πέναλτι στο 41’, η Παρί πήρε τη νίκη με 2-0, χάρη σε δύο γκολ των πρωταγωνιστών της, του Νεϊμάρ στο 73’ και του Καβάνι στις καθυστερήσεις.