Εντός της ημέρας θα αποστείλει η ΠΑΕ ΑΕΚ στην UEFA το υπόμνημα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που θέτουν σε κίνδυνο την αδειοδότησή της και την απειλούν με ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Την ώρα, ωστόσο, που η αρμόδια επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας δεν πείθεται πλέον με λόγια και υποσχέσεις, αλλά ζητεί αποδείξεις και χρήματα, οι άνθρωποι της «Ένωσης» δεν είναι μέχρι τώρα σε θέση να της παρουσιάσουν χρήματα, όπως και πότε ή από ποιον θα μπουν αυτά.

Το υπόμνημα της ΠΑΕ, εφόσον δεν αλλάξει κάτι δραστικά μέσα στην ημέρα, θα μοιάζει περισσότερο με έκθεση ιδεών. Ο Πέτρος Παππάς, που είναι ο πιο «ζεστός» εκ των μελών της ομάδας του 2004 για να μπουν τα χρήματα που απαιτούνται από μέρους τους (περί τα 4 εκατ. ευρώ), εξακολουθεί να περιμένει σαφή απάντηση για τις προθέσεις του Νίκου Νοτιά. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό πως οι δυο τους θα κληθούν να επωμιστούν το μεγαλύτερο βάρος των χρεών. Ο Ντέμης Νικολαΐδης έχει βρει τον δανειοδότη που θα διευκολύνει την ΠΑΕ με 3 εκατ. ευρώ σε μορφή δανείου, αλλά αυτά δεν αρκούν. Φήμες θέλουν να γίνεται το Σαββατοκύριακο συνάντηση κορυφής, παρουσία και του Νίκου Νοτιά, αλλά ακόμη κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Στο σημερινό της υπόμνημα, που συντάχθηκε με προσοχή στη λεπτομέρεια από το νομικό επιτελείο, ουσιαστικά η ΠΑΕ ΑΕΚ θα ζητεί προθεσμία από την UEFA μέχρι τις 31 Μαρτίου για να τακτοποιήσει τα χρέη της. Οι «κιτρινόμαυροι» αναμένεται να υποστηρίξουν πως θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ περί τα 5 εκατ. ευρώ μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, ενώ θα δεσμεύονται για μία ακόμη φορά για μείωση του κόστους του ρόστερ και προώθηση παιδιών από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Παράλληλα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τη Morgan Stanley για την εξαγορά του δανείου, όχι ασφαλώς εξοφλώντας όσα χρήματα είχαν απομείνει για την αποπληρωμή του, αλλά με ένα σαφώς μικρότερο ποσό.

Στο φάκελο προς την UEFA θα μπουν και οι εξελίξεις στην υπόθεση Ψωμιάδη, παρόλο που το αρμόδιο όργανο περιμένει να δει λεφτά κι όχι… προσδοκίες πως θα εισπραχθούν αυτά σύντομα από τον άλλοτε ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Ο Ανδρέας Δημητρέλος πιέζει για να τελεσιδικήσει η υπόθεση πριν τις 31 Μαρτίου και να μπει στα ταμεία της ΑΕΚ το ποσό των 21 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε σε λογαριασμούς της οικογένειας, αλλά είναι αμφίβολο αν θα γίνει το θέλημά του.

Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ κινδυνεύει να παίξει χωρίς κόσμο το Σάββατο απέναντι στον ΟΦΗ, καθώς δεν έχει δώσει τα απαιτούμενα χρήματα στην εφορία για να σφραγιστούν τα εισιτήρια. Ανάλογο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί πριν το εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο, αλλά τελικά αποφεύχθηκε ο διασυρμός.

Εκτός ο Μάκος, σκέψεις για Μπουγαΐδη

Ο Γρηγόρης Μάκος δεν θα είναι στη διάθεση του Νίκου Κωστένογλου για το ματς του Σαββάτου με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Ο διεθνής μέσος δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο και η απουσία του ήρθε να προστεθεί στις ήδη γνωστές των τραυματιών Γεωργέα, Λαγού και Γκούντγιονσεν, αλλά και του τιμωρημένου Κοντοέ. Παράλληλα υπάρχει σκέψη να πάρει ανάσες ο Τραϊανός Δέλλας, που μετά την αποχώρηση του Κάλα έχει συνεχόμενα παιχνίδια και έχει επιβαρυνθεί. Πιθανώς να πάρει τη θέση του δεύτερου στόπερ, δίπλα στον Μανωλά, ο Μπουγαΐδης.

Πηγή: sport-fm.gr