Μέρα των μεγάλων ανατροπών η πρώτη της 5ης αγωνιστικής του Champions League με το ματς Σεβίλλη-Λίβερπουλ να αποδεικνύεται γκραν γκινιόλ με τους Ρεντς να προηγούνται με 0-3 και τους Ισπανούς να ισοφαρίζουν σε 3-3. Κάποτε, στην Πόλη το έκανε από την ανάποδη, αλλά πλέον σου δίνει την εντύπωση ότι το έχει βάλει βαθιά στο σύγχρονο πετσί της. Τη στιγμή που στο 30′ διέλυε 0-3 εκτός τη Σεβίλλη, κανείς δεν μπορούσε να είναι βέβαιος ότι θα νικούσε. Ωστόσο η Λίβερπουλ επιβεβαίωσε τα άγχη όλων των φίλων της που το φοβόντουσαν μέχρι τέλους. Όπως και ο Κλοπ που ζήταγε από τα μπολ μποις να μην δίνουν γρήγορα τη μπάλα. Οι δικές τις γκάφες σε συνδυασμό με την επική αντεπίθεση των Σεβιγιάνων, έφερε τελικά στο 93′ το τρελό 3-3.

Μπορεί να ήταν η Μονακό αυτή που είχε εντυπωσιάσει πέρυσι στο Champions League, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά, όμως φέτος απογοήτευσε και έμεινε στο πάτο από τη φάση των ομίλων. Η χαριστική βολή ήρθε από την Λειψία, που έφυγε με νίκη 4-1 από το Πριγκιπάτο, με το σκορ να διαμορφώνεται από το πρώτο μέρος. Οι Ταύροι ισοβαθμούν με την Πόρτο, αλλά αποκλείονται στην ισοβαθμία.

Η Ρεάλ πέρασε όχι μόνο αεράτη από το «ΓΣΠ», αλλά με την τρομερή εξάρα που έριξε στον ΑΠΟΕΛ, έκανε την πιο εύκολη νίκη στη σεζόν και παράλληλα κατέγραψε ορισμένα ατομικά και συλλογικά ρεκόρ. Για να συμβεί βέβαια το τεράστιο 0-6, εκτός από το ότι πήρε μπροστά η υπερμηχανή των Μαδριλένων, χρειάστηκε να τα κάνουν όλα λάθος με σοβαρά -και σε μερικές περιπτώσεις αβίαστα- λάθη οι Κύπριοι.

dgojfio1

uisdgfuisdg5 uisdgfuisdg4

Τα σπιρούνια αν και βρέθηκαν να χάνουν από νωρίς έκαναν την ανατροπή και νίκησαν για δεύτερη φορά την BvB αφήνοντας πίσω τους Merengues. Πρωταγωνιστής ξανά για την ομάδα και ηγέτης σε αυτή την φανταστική πορεία για το club του Λονδίνου δεν ήταν άλλος από τον Χάρι Κέιν, ο οποίος σκόραρε ξανά και αυτή ήταν η 6η φορά στη φετινή διοργάνωση.

uisdgfuisdg1

Οι πολίτες δεν έκαναν καλή εμφάνιση, δεν είχαν άλλωστε μεγάλο κίνητρο, αλλά δεν αρκέστηκαν στην ισοπαλία, με τον Στέρλινγκ να σκοράρει στο 87’ και την ομάδα του να κάνει το 5 στα 5 επί της Φέγενορντ.

Η Νάπολι διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στους «16» επικρατώντας 3-0 της Σαχτάρ Ντόνετσκ παίρνοντας εκδίκηση και την ισοβαθμία από τους Ουκρανούς.

Όλα τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας της 5ης αγωνιστικής:

Σπαρτάκ Μόσχας – Μάριμπορ 1-1

Σεβίλλη – Λίβερπουλ 3-3

Μαν. Σίτι – Φέγενορντ 1-0

Νάπολι – Σαχτάρ 3-0

Μονακό – Λειψία 1-4

Μπεσίκτας – Πόρτο 1-1

ΑΠΟΕΛ – Ρεάλ 0-6

Ντόρτμουντ – Τότεναμ 1-2