Ο παπάς που έγινε γνωστός για την αγάπη του στον ΠΑΟΚ και τον οποίο η Μητρόπολη Κασσανδρείας τον έπαυσε από τα καθήκοντά του, έρχεται για άλλη μια φορά στο προσκήνιο μέσα από τη συνέντευξη που έδωσε στο Associated Press. Στη συνέντευξη μίλησε τόσο για την αγάπη του για το Δικέφαλο του Βορρά, όσο και το για το έργο που προσφέρει σε παιδιά που τον έχουν ανάγκη.

«Η θύρα 4 είναι καταπληκτική. Τα παιδιά έχουν μια φωτιά που καίει μέσα στην καρδιά και την ψυχή τους. Επίσης πάντα μου αρέσει να είμαι κοντά στους ναρκομανείς, τους χούλιγκανς και αυτούς που η κοινωνία έχει απομονώσει. Καμία φορά οι οι “απομονωμένοι” έχουν περισσότερες αρχές και μεγαλύτερη καρδιά από αυτούς που παρουσιάζονται ως ευγενείς. Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται για ελάχιστα χρήματα και κάνουν ότι μπορούν για να αποκτήσουν ένα εισιτήριο».

«Μια ημέρα περίπου 20 μηχανάκια ήρθαν έξω από την ενορία μου και οι οπαδοί μου ζήτησαν να εξομολογηθούν. Το 80% από αυτούς είναι κάτω των 30 ετών. Κάθομαι και μιλάω μαζί τους, τους δίνω φαγητό και νερό και συζητάμε για τα προβλήματα τους μέχρι το πρωί».

Ήδη στο Facebook υπάρχει γκρουπ με τον τίτλο «Λευτεριά στον παπα-ΠΑΟΚ» όπου μετρά 18.000 επισκέπτες και αυτός ήταν και ο λόγος που οι ποινές του ιερέα δεν έγιναν περισσότερες από την απομάκρυνσή του ως προέδρου της εκκλησιαστικής επιτροπής της ενορίας του.