Η επέκταση της συνεργασίας με τον Μαξ Αλέγκρι μέχρι το 2020 φέρνει σε νέο επίπεδο τη Γιουβέντους, καθώς έγινε σαφές ότι η διοίκηση των «μπιανκονέρι» θέλει να προχωρήσει με τον νυν προπονητή της το πρότζεκτ να γίνει μια από τις κυρίαρχες δυνάμεις στην Ευρώπη.

Με την καθοδήγηση του 49χρονου τεχνικού η «Γηραιά Κυρία» έφτασε σε τρία νταμπλ τις αντίστοιχες σεζόν που εκείνος βρίσκεται στον πάγκο της, αλλά τις δύο φορές που πήγε στον τελικό του Champions League, το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που προσδοκούσαν στο Τορίνο. Και αν στην πρώτη περίπτωση η διαφορά με την Μπαρτσελόνα έδειχνε αρκετά μεγάλη, φέτος, με τη Ρεάλ Μαδρίτης, οι απαιτήσεις ήταν σαφώς πιο αυξημένες.

Παρόλα αυτά, η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αλέγκρι ανανεώθηκε, όπως και ο στόχος για τη νέα σεζόν, που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 1996. Κάτι που στο Πιεμόντε χαρακτηρίζεται πλέον ως «ηθική υποχρέωση».

Για να συμβεί αυτό, δεν αρκεί μόνο η καλή θέληση. Χρειάζονται και οι ανάλογες κινήσεις, κάτι που στη Γιουβέντους είναι αποφασισμένοι να τις προχωρήσουν και άμεσα. Ποδοσφαιριστές από το πιο ψηλό ράφι βρίσκονται στη λίστα και φαντάζει δεδομένο ότι θα αποκτηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Άνχελ ντι Μαρία, Χάμες Ροντρίγκες, Αντρές Ινιέστα και Ντάγκλας Κόστα είναι κάποιες από τις περιπτώσεις που εδώ και καιρό «παίζουν» για τους νταμπλούχους Ιταλίας, ενώ δεν αποκλείεται να ακουστούν κι άλλα… δυνατά ονόματα στο εγγύς μέλλον.

Αυτό που μοιάζει σίγουρο είναι η επένδυση και ότι θα υπάρχει απαίτηση για ανάλογα αποτελέσματα. Κάτι που βάζει επιπρόσθετο βάρος στις πλάτες του Αλέγκρι…