Στη νίκη επί της Κάχα Λαμποράλ έφτασαν οι «ερυθρόλευκοι» στο ΣΕΦ, με σκορ 84-82, ισοφαρίζοντας το -2 με το οποίο είχαν ηττηθεί στην Βιτόρια. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των δύο ομάδων, την πρόκριση θα κρίνει το συνολικό goal average, στο οποίο, προς το παρόν, οι Πειραιώτες υστερούν.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς στα τελευταία 12΄΄ δεν είχε την… σοβαρότητα να κρατήσει την διαφορά εφτά πόντων που είχε πάρει και έτσι με ένα 5-0 από τον Σαν Εμετέριο το σκορ έγινε 84-82. Οι «ερυθρόλευκοι» αν είχαν καλύψει την διαφορά του πρώτου αγώνα στην Βιτόρια (δύο πόντοι) θα βρίσκονταν με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση, ωστόσο το σημερινό αποτέλεσμα περιπλέκει τα πράγματα και όλα θα κριθούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 21 πόντους ενώ πολύτιμες βοήθειες προσέφεραν Παπανικολάου (12 π) και Πρίντεζης-Χάινς (από 11π).

Το ματς:


Παγωμένο ΣΕΦ, «παγωμένος» Ολυμπιακός

Το ξεκίνημα στο ΣΕΦ δεν ήταν αυτό που θα ήθελε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς ενέργεια και σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση, έδωσαν την ευκαιρία στον Τελέτοβιτς να βρει… το χέρι του και με 2/2 τρίποντα, το σκορ έγινε 17-12 υπέρ της Κάχα Λαμποράλ. Οι Βάσκοι συνέχισαν να είναι καλοί, ειδικά στην επίθεση και 2΄πριν το τέλος πήραν διαφορά 10 πόντων, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η άμυνα των Πειραιωτών ήταν κάκιστη. Το 26-19 σε βάρος του Ολυμπιακού, έκανε σαφές ότι στα… μετόπισθεν η ελληνική ομάδα είχε σοβαρό πρόβλημα.

«Έσφιξε» η άμυνα και τα… γάλατα για τους Βάσκους

Ολυμπιακός και Κάχα Λαμποράλ μπήκαν με ιδιαίτερα χαμηλά σχήματα στο παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά η ομάδα που το εκμεταλλευόταν αρχικά ήταν η ισπανική καθώς ο Τελέτοβιτς με 3/4 τρίποντα διατηρούσε μια διαφορά για την ομάδα του. Ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη έδωσαν για πρώτη φορά στο ματς σοβαρή… επιθετική λειτουργία στους «ερυθρόλευκους» με αποτέλεσμα η διαφορά να «ψαλιδιστεί» αρχικά και στην συνέχεια να γίνει το 31-31. Η άμυνα των «ερυθρολεύκων» είχε… σφίξει για τα καλά και το έμμεσο τρίποντο του Παπανικολάου έβαλε την ομάδα του μπροστά με 34-31 και ολοκλήρωσε ένα σερί 7-0.

Το τρίποντο του Πελεκάνου μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας με την εκπνοή έκανε το σκορ 46-41, που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου. Το πρόσημο στο κλείσιμο του πρώτου μέρους ήταν θετικό για την ομάδα του Ίβκοβιτς της οποίας η αντεπίθεση είχε αρχίσει από την άμυνα.

Spanoulis vs Teletovic!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ όπως… βγήκε, δηλαδή με καλή απόδοση που τον κρατούσε μπροστά στο σκορ. Ωστόσο, η Κάχα δεν του επέτρεπε να… ξεκολλήσει και μάλιστα τον έφτασε σχετικά εύκολα (55-55) στα μέσα της περιόδου. Ο Σπανούλης είχε «ζεσταθεί» για τα καλά (18 πόντους) και εκτός από τους πόντους που σημείωνε έπαιρνε φάουλ και από τον Γκολούμποβιτς, κάτι που ουσιαστικά άφηνε την Κάχα χωρίς επιλογές στην γραμμή ψηλών.

Ο Μίρζα Τελέτοβιτς ήταν σε εξαιρετική βραδιά, είχε φτάσει τους 25 πόντους με 5/7 τρίποντα και ουσιαστικά αποτελούσε την βασική πηγή κινδύνου για τους Πειραιώτες. Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν προβάδισμα, έστω και μικρό, στο φινάλε της 3ης περιόδου και το 65-62, τα άφηνε όλα ανοιχτά για το φινάλε.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, ανέλαβε δράση σε ρόλο…δημιουργού. Με εξαιρετικές ασίστ στον Παπανικολάου, έκοβε στην… μέση την άμυνα της Κάχα και έδινε στους συμπαίκτες του έτοιμα καλάθια. Το καλάθι και φάουλ που πήρε ο Χάινς στα μισά της περιόδου είχε διπλό κέρδος αφού φόρτωσε με 4ο φάουλ τον Τελέτοβιτς ο οποίος με 29 πόντους ήταν μία ομάδα μόνο του. Ο Βόσνιος έμεινε στο παρκέ και συνέχισε να κρατάει την ομάδα του σε απόσταση βολής (75-72). Οι επιλογές της Κάχα δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές και έτσι ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι τα τελευταία 12΄΄. Εκεί ένα 5-0 του Σαν Εμετέριο έκανε το σκορ 84-82 και ισοφάρισε την διαφορά του πρώτου αγώνα.

Πηγή: Sport-fm.gr