Η Αρσεναλ είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση και ο Αρσέν Βενγκέρ είχε κάνει πολλές αλλαγές, όπως συμβαίνει και τώρα, ο Ολυμπιακός ήταν στη δεύτερη θέση, τότε βέβαια τον βόλευε και η ισοπαλία, όπως υπό προϋποθέσεις μπορεί να συμβεί κι απόψε και είχε κερδίσει 1-0 με γκολ του Λεονάρντο, που έπαιζε αναγκαστικά αριστερό χαφ. Όπως σήμερα αναμένεται να παίξει σ’ αυτήν τη θέση ο Χολέμπας.

Οι ομοιότητες όμως δεν σταματούν εδώ. Ο Ολυμπιακός είχε και τότε πολλές απουσίες. Και το πρόβλημά του εστιαζόταν στην επίθεση, όπου έπαιζε συνεχώς ο Μήτρογλου, χωρίς εναλλακτική λύση! Μόνιμα τραυματίες οι Ντιόγο, Νταρμπισάιρ, άλλος επιθετικός δεν υπήρχε, ενώ εκτός εκείνο το βράδυ ήταν και οι Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ (δεξί μπακ έπαιξε ο Γκαλίτσιος), Στολτίδης, Λεντέσμα. Πάλι δύο αμυντικοί μέσοι, αλλά υπήρχαν οι Ντουντού, Μαρέσκα. Οι απουσίες δηλαδή ήταν ακόμη περισσότερες, αλλά ο Ολυμπιακός τα κατάφερε τελικά.

Άλλη ομοιότητα; Για να συμπληρωθεί η δεκαοχτάδα είχαν μπει τότε οι «πιτσιρικάδες» Νικλητσιώτης, Κ. Παπαδόπουλος, Κατσικογιάννης. Σήμερα είναι οι Ποτουρίδης, Φετφατζίδης, που όμως έχουν πάρει παιχνίδια και ο Παπάζογλου, που επέστρεψε από τραυματισμό.

Ο Ζίκο που καθόταν στον πάγκο είχε κάνει δύο μόλις αλλαγές και είχε βάλει δύο ακραία μπακ, τους Πάντο και Ντομί. Η Αρσεναλ είχε πάλι πολλούς αναπληρωματικούς και μέσα σ’ αυτούς ήταν οι Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Γουόλκοτ, Σονγκ, Σιλβέστρ και Βέλα. Οι τέσσερις πρώτοι είναι πλέον βασικοί και ξεκουράζονται. Το τελευταίο; Μοναδικοί που έπαιξαν και τότε και θα είναι κι απόψε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ.

Πηγή: sday.gr