Το νέο της σήμα παρουσίασε χθες η Μαρτίγκ, ομάδα των μικρών κατηγοριών της Γαλλίας, η οποία είναι γνωστή για το γεγονός ότι σε αυτήν έκαναν τα πρώτα ποδοσφαιρικά τους βήματα ο Ερίκ Καντονά (έπαιξε εκεί ως δανεικός από την Οσέρ) και ο Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ. Ωστόσο, όπως φαίνεται, προέκυψε ένα μικρό… θεματάκι. Αυτό μοιάζει υπερβολικά με εκείνο της Ίντερ, μόνο που το φόντο του είναι κόκκινο.

Μάλιστα, η Ίντερ δεν είναι ο μόνος μεγάλος σύλλογος του εξωτερικού που θέλει να κοπιάρει η Μαρτίγκ, καθώς το μότο της σε αυτό το νέο ξεκίνημα που επιχειρεί είναι το «Κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος, ένα πάθος», το οποίο παραπέμπει σαφέστατα στο «Més que un club» της Μπαρτσελόνα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι «νερατζούρι» βλέπουν το σήμα τους να μοιάζει με εκείνο κάποιου μικρού γαλλικού συλλόγου. Στο παρελθόν είχε δημιουργηθεί θέμα με τη Σαμπλί, από την οποία οι Μιλανέζοι ζήτησαν να αλλάξει το design του εμβλήματός τους, κάτι που τελικά έγινε.

 

ssdpr2pl
Η μετεξέλιξη του σήματος της Σαμπλί

Το σήμα της Ίντερ έχει κάτι που… μαγνητίζει, όπως φαίνεται, αφού και η ομάδα του MLS, Νιου Γιορκ Σίτι, έχει το ίδιο μοτίβο, σε άλλα χρώματα…

New_York_City_FC
Το σήμα της Νιού Γιορκ Σίτι