Έναν ελληνικό κορμό, με παίκτες που έχουν ταλέντο και προοπτικές, για να δημιουργήσει την ομάδα που θα μπει… σφήνα στους δύο μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ, θέλει να δημιουργήσει από την επόμενη σεζόν η ΑΕΚ. Ένας από τους στόχους της για να το πετύχει αυτό, είναι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, για τον οποίον λέγεται ότι έχει έρθει σε προφορική συμφωνία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αθλητική εφημερίδα Ώρα των Σπορ, η «Ένωση» έχει ήδη πραγματοποιήσει προχωρημένες επαφές με τον 25χρονο διεθνή φόργουρντ και αδελφό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που έχει καταπλήξει με τις εμφανίσεις του το ΝΒΑ. Μάλιστα, αναφέρεται ότι οι υπογραφές με τον ύψους 2,01μ. μπασκετμπολίστα θα πέσουν μετά το τέλος της αγωνιστικής σεζόν και όταν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την Ανδόρα, η οποία διεκδικεί την είσοδό της στα πλέι οφ του ισπανικού πρωταθλήματος με αντίπαλο την Μπιλμπάο.

Ο Θανάσης φέρεται να αποτελεί προσωπική επιλογή του τεχνικού της ΑΕΚ, Σωτήρη Μανωλόπουλου, ο οποίος θέλει να δημιουργήσει ένα σύνολο με αθλητικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Άλλωστε, αυτό το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε αυτή τη σεζόν στους «κιτρινόμαυρους» είναι αυτό που θέλει να αλλάξει ο κόουτς της ομάδας, με το ελληνικό στοιχείο και τη διάθεση για διάκριση να είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχουν οι αθλητές που θα επιλεχθούν.

Φέτος ο μεγάλος αδελφός Αντετοκούνμπο έχει με την Ανδόρα κατά μέσο όρο 6,4 πόντους (62,5% βολές, 63,2% δίποντα, 20,6% τρίποντα), 3,3 ριμπάουντ, 0,8 τάπες, 0,5 ασίστ, 0,5 κλεψίματα και 1,2 λάθη σε 15,5 λεπτά.