Συνάντηση με τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού θα έχει το απόγευμα (κατά τις 19:00) ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τη στάση που πρέπει να τηρήσουν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ θα ζητήσει από τους φίλους της ομάδας να στηρίξουν – όπως σε κάθε ματς – θερμά τους ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως δεν θέλει να συμβεί το παραμικρό στο Καραϊσκάκη σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Ο 44χρονος εφοπλιστής θέλει οι οπαδοί να αποτελέσουν τον… 12ο παίκτη της ομάδας και να ωθήσουν τους πρωταθλητές Ελλάδας να πάρουν μία σημαντική νίκη, η οποία θα τους φέρει ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

«Ο στόχος του Ολυμπιακού και για αυτό το παιχνίδι είναι να γίνει ένας καλός αγώνας, ένας δυνατός αγώνας, έτσι όπως πρέπει να είναι οι αγώνες Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού ή Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, αλλά μέσα σε κόσμια πλαίσια», δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαρινάκης αναμένεται την Πέμπτη να επισκεφτεί τους παίκτες του Ολυμπιακού και να τους εξηγήσει τη σημασία που έχει για όλους η νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υποσχεθεί πριμ. Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ περιμένει οι ποδοσφαιριστές να πραγματοποιήσουν ανάλογη εμφάνιση στο Καραϊσκάκη με εκείνη που έκαναν στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ και πήραν μία σημαντική νίκη τη φετινή σεζόν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η προετοιμασία των Πειραιωτών για το ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο συνεχίζεται χωρίς τους διεθνείς (Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Μακούν και Μιραλάς). Όσον αφορά την κατάσταση του Τζεμπούρ, χθες έκανε μια ένεση και από σήμερα αναμένεται να προπονηθεί κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.

Από την πλευρά του, ο Ιμπαγάσα θα μπει και εκείνος στην προπόνηση (ή το αργότερο αύριο, αν δεν τα καταφέρει σήμερα). Τέλος, ο Αμπντούν έχει εκφράσει παράπονα για ενοχλήσεις στη μέση και δεν προπονήθηκε ούτε χθες. Πάντως, ο Βαλβέρδε εμφανίζεται προβληματισμένος από τις απουσίες σημαντικών παικτών από τις προπονήσεις – λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων – και φέρεται να είπε: «Έτσι όπως είμαστε τώρα, δεν μπορούμε να δουλέψουμε σωστά…».

Ο Ισπανός τεχνικός φαίνεται ότι έχει καταλήξει στην ενδεκάδα με την οποία θα παρατάξει τον Ολυμπιακό, όμως δεν μπορεί να δουλέψει σωστά ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Κατηγορηματικοί ήταν και χθες στον Ολυμπιακό ότι δεν υπάρχει θέμα με τον Φερνάντο Μπελούτσι. Ξεκαθάριζαν ότι ούτε σκέψη έχουν κάνει για την επιστροφή του, ούτε (πολύ περισσότερο) κάποια συζήτηση.

Πηγή: sportfm.gr