Αρκετά είναι τα πράγματα που περνούν από το μυαλό του Αντελίνο Βιεϊρίνια, ύστερα από την κλήση του στην εθνική Πορτογαλίας για τους αγώνες μπαράζ με τη Βοσνία ενόψει της τελικής φάσης του Euro 2012.

Τις επόμενες ημέρες (πιθανότατα το Σαββατοκύριακο) η σύζυγος του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού πρόκειται να φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Έτσι, ο 25χρονος παίκτης αισθάνεται περίεργα επειδή πρέπει να φύγει για την Πορτογαλία.

Ένα από τα θέματα που προβληματίζουν τον Βιεϊρίνια είναι η απόδοσή του που έχει στα τελευταία ματς και το ντεφορμάρισμά του συνδυάζεται με τις άσχημες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ.

Ο Βιεϊρίνια γνωρίζει ότι δύσκολα θα παίζει στους Ίβηρες, αφού ο Ρονάλντο, ο Νάνι, ο Σιμάο και ο Ντάνι έχουν «κλείσει» θέση στην ενδεκάδα. Χθες ο μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου του βορρά» τηλεφώνησε στον γενικό αρχηγό του συλλόγου, Κώστα Ιωσηφίδη. «Θα πάω στην Πορτογαλία…», είπε και η αλήθεια είναι πως ήταν πολύ δύσκολο για τον ίδιο να αρνηθεί την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Η στάση της ΕΠΟ
Την ίδια ώρα στην ΕΠΟ αισιοδοξούν ότι ο Βιεϊρίνια δεν θα αγωνιστεί σε ένα από τα δύο ματς που θα δώσει η Πορτογαλία κόντρα στη Βοσνία, έχοντας ως στόχο την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012.

Αν τελικά ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ δεν αγωνιστεί, τότε στην Ομοσπονδία θα προσπαθήσουν να βρουν κάποιο «παραθυράκι» για να αποκτήσει άμεσα ελληνική υπηκοότητα με επιχείρημα τον επικείμενο γάμο του με Ελληνίδα.

Όπως είχε γίνει γνωστό, οι κανονισμοί της FIFA αναφέρουν ότι χρειάζεται συμπλήρωση πενταετίας στη χώρα όπου αγωνίζεται ένας παίκτης για να πάρει την υπηκοότητα, αλλά το τελευταίο διάστημα γίνονται όλο και πιο ελαστικοί

Συγκεντρώνεται η Εθνική
Στις 12:00 το μεσημέρι θα συγκεντρωθεί η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για τους δύο φιλικούς αγώνες με Ρωσία (11/11) και Ρουμανία (15/11) ενόψει της τελικής φάσης του Euro 2012. Οι διεθνείς θα συγκεντρωθούν στο ξενοδοχείο και το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις για το πρώτο παιχνίδι με τους Ρώσους στο Καραϊσκάκη.

Η αποστολή
Τζόρβας (Παλέρμο), Χαλκιάς (ΠΑΟΚ), Καπίνο (Παναθηναϊκός), Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Παπασταθόπουλος (Βέρντερ Βρέμης), Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), Χολέμπας (Ολυμπιακός), Γιαννούλης (Ατρόμητος), Τζιόλης (Σανταντέρ), Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Κατσουράνης (Παναθηναϊκός), Φωτάκης (ΠΑΟΚ), Μάκος (ΑΕΚ), Γιώργος Θεοδωρίδης (Παναιτωλικός), Κονέ (Μπολόνια), Σαμαράς (Σέλτικ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γκέκας (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Χαριστέας (Παναιτωλικός), Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ) και Μήτρογλου (Ατρόμητος).

Πηγή: sportfm.gr