Τέσσερα νέα πρόσωπα και έναν… παλιό γνώριμο κάλεσε ο Φερνάντο Σάντος στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για τους φιλικούς αγώνες με Ρωσία (11/11) και Ρουμανία (15/11) ενόψει του Euro 2012. Το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει τα προφίλ του Στέφανο Καπίνο, του Χοσέ… Χολέβα, του Κώστα Γιαννούλη, του Γιώργου Θεοδωρίδη και του Κώστα Μήτρογλου.

Στέφανος Καπίνο

Γεννημένος στις 18 Μαρτίου 1994. Εντάχθηκε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού το 2007 και στις 17 Σεπτεμβρίου στον αγώνα με τον Ατρόμητο πήρε το βάπτισμα του πυρός, ύστερα από την αποβολή του Κοτσόλη στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Από τότε ο 17χρονος τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί στα επόμενα παιχνίδια (Ξάνθη, Εργοτέλη και ΠΑΟΚ) του «τριφυλλιού» και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Μάλιστα, οι «πράσινοι» σκέφτονται να τον «δέσουν» και να αποτελέσει τον επόμενο σπουδαίο τερματοφύλακα της ομάδας.

Χοσέ Χολέμπας

Γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου 1984 στο Ασάφενμπουργκ της Γερμανίας από Έλληνα πατέρα και Ουρουγουανή μητέρα. Το καλοκαίρι του 2010 ο Έβαλντ Λίβεν έφερε τον 27χρονο μπακ-χαφ από τη Μόναχο 1860 και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας στον Ολυμπιακό.

Σημαντικό ρόλο στην απόκτησή του έπαιξε το χαμηλό κασέ του, αφού στο πρώτο χρόνο παρουσίας του στον έπαιρνε 200.000 ευρώ και υπήρχε όρος για αύξηση της τάξεως του 20% μετά από κάθε χρόνο. Οι περσινές εμφανίσεις του αναγκάζουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να του προτείνει αναπροσαρμογή στο παλιό συμβόλαιο και πλέον αμείβεται με περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, ο… Χολέβας δείχνει ότι δεν έχει ταβάνι και φέτος βοηθάει σε αρκετούς τομείς τους πρωταθλητές Ελλάδας. Συγκεκριμένα, τη φετινή σεζόν έχει παίξει σε 10 ματς (6 στο πρωτάθλημα και 4 στο Champions League) και έχει πετύχει ένα γκολ στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ στο Καραϊσκάκη.

Κώστας Μήτρογλου

Η τελευταία επίσημη συμμετοχή του «πιστολέρο» στην Εθνική Ελλάδας ήταν στις 08 Ιουνίου 2011, στο φιλικό με το Εκουαδόρ στις ΗΠΑ. Μετά από μία πολύ παραγωγική σεζόν ως δανεικός στον Πανιώνιο, το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός αποφάσισε να τον παραχωρήσει εκ νέου με τη μορφή δανεισμού στον Ατρόμητο, όπου ο 23χρονος φορ… βγάζει μάτια. Ήδη έχει πετύχει 4 γκολ σε 7 ματς και έδωσε βαθμούς στην ομάδα του (στους αγώνες με Κέρκυρα, Άρη, Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό).

Πριν από τους κρίσιμους αγώνες με την Κροατία και τη Γεωργία, αρκετοί πίστευαν ότι ο Σάντος θα καλέσει τον Μήτρογλου στην Εθνική. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Τότε ο διεθνής φορ είχε δηλώσει: «Θα ήθελα να είμαι στην Εθνική, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κρατάω κακία σε κανέναν. Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις του κ. Σάντος. Μπορεί να με καλέσει κάποια άλλη φορά». Τώρα ήρθε η στιγμή να… τραβήξει στα πιστόλια του και για τη «γαλανόλευκη».

Κώστας Γιαννούλης

Γεννημένος στις 9 Δεκεμβρίου 1987 στην Κατερίνη. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Βατανιακό της Δ’ Εθνική και το 2005 αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο, όμως τις επόμενες δύο σεζόν αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού σε Φωστήρα και Πιερικό. Το 2007 ο Γιαννούλης γίνεται παίκτης του Ηρακλή, στο οποίο έπαιξε σε 60 αγώνες.

Οι εμφανίσεις του 23χρονου αμυντικού προσελκύουν το ενδιαφέρον της Κολωνίας, στην οποία την περσινή σεζόν δεν έπαιξε σε κανένα ματς και η γερμανική ομάδα τον έδωσε δανεικό στον Ατρόμητο. Τη φετινή σεζόν ο Γιαννούλης έχει παίξει σε επτά ματς (607 λεπτά συμμετοχής) και έχει πετύχει ένα γκολ στη Σούπερ Λίγκα.

Γιώργος Θεοδωρίδης

Γεννημένος στις 3 Ιουλίου 1980 στην Φρανκφούρτη. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Άρη το 1997, όπου έπαιξε μόλις σε έξι ματς. Το 1999 πήγε ως δανεικός στον Αθηναϊκό, στον οποίο αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια. Στη συνέχεια, επέστρεψε στον Άρη και έπαιξε σε 43 αγώνες μέχρι 2002, όταν τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ. Στον «Δικέφαλο του Βορρά» συνέχισε τις σπουδαίες εμφανίσεις και το 2005 ο Παναθηναϊκός κινήθηκε για την απόκτησή του.

Στο «τριφύλλι», όμως, έπαιξε μόλις σε 13 παιχνίδια στα δύο χρόνια που ήταν στο ρόστερ της ομάδας. Το 2007 πήγε στον Εργοτέλη, όπου έπαιξε ένα χρόνο (24 εμφανίσεις) και ακολούθησε το 2008 η FSV Φρανκφούρτης, στην οποία έπαιξε σε 15 αγώνες. Από το 2009 αγωνίζεται στον Παναιτωλικό (έχει παίξει συνολικά σε 69 ματς σε Football League και Super League) και τώρα κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών.

Πηγή: sport-fm.gr