Η Άρσεναλ… ξανάνιωσε και για πρώτη φορά φέτος, σε ντέρμπι, δικαίωσε το προσωνύμιο «κανονιέρηδες»! Με έναν εκπληκτικό Ρόμπιν Φαν Πέρσι ισοπέδωσε 5-3 την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και έδειξε ότι στο Λονδίνο, αυτή τη στιγμή, αυτή είναι το απόλυτο αφεντικό!

Το «τρίποντο» γίνεται ακόμη πιο γλυκό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα του Βενγκέρ βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αντέδρασε και όχι μόνο χαμογέλασε, αλλά στο φινάλε θριάμβευσε και ταπείνωσε την Τσέλσι!

Η επίσκεψη στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ήταν εκ προοιμίου δύσκολη, αποδείχθηκε τέτοια στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη, τα δύο γρήγορα γκολ σε συνδυασμό με το αγωνιστικό «μπλακ άουτ» των «μπλε», βοήθησαν την Άρσεναλ να πανηγυρίσει μια σπουδαία και δίκαιη πέρα ως πέρα νίκη!

Φαν Πέρσι (3), Σάντος και Γουόλκοτ τα γκολ για τους «κανονιέρηδες», ενώ οι Λάμπαρντ και Τέρι είχαν δώσει δύο φορές το προβάδισμα στην ομάδα του Βίλας – Μπόας, με τον Μάτα να ισοφαρίζει προσωρινά σε 3-3. Από ωραίος… μοιραίος ο Τέρι, που ναι μεν κατάφερε να σκοράρει και να στείλει μεγαλοπρεπέστατη απάντηση σε όσους του εναντιώνονται στην υπόθεση με τη ρατσιστική επίθεση, ωστόσο, στο γκολ με το οποίο η Άρσεναλ παίρνει τη νίκη, η ασυνεννοησία με τον ίδιο πρωταγωνιστή στα μετόπισθεν, «τσαλάκωσε» την εικόνα του.

Α’ ημίχρονο:

Παιχνίδι που θα… μπορούσε πολύ εύκολα να παιχτεί σε αλάνα! Τόσο άναρχο! Τα συστήματα είχαν πάει… περίπατο από την πρώτη στιγμή, ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός και η μπάλα δεν άφησε παραπονεμένο ούτε τον Τσεχ, αλλά ούτε και τον Σέζνι! Μάλιστα, ο τερματοφύλακας της Τσέλσι ήταν αυτός που είχε την περισσότερη δουλειά στα πρώτα λεπτά, όταν πρώτα ο Ζερβίνιο και έπειτα ο Φαν Πέρσι από πλεονεκτική θέση και από σέντρες του ιδιαίτερα δραστήριο Θίο Γουόλκοτ, είδαν τη μπάλα να μην τους κάνει το χατίρι για λίγα εκατοστά.

Η αυτοπεποίθηση που απέκτησε η Άρσεναλ θα… εξαφανιζόταν σε χρόνο dt, αφού ο Λάμπαρντ με κεφαλιά από σέντρα του Μάτα από δεξιά, έγραψε το 1-0! Μάλιστα, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος θα μπορούσε να αποσπάσει από πολύ νωρίς και τον τίτλο του MVP, αν ο Στάριτζ εκμεταλλευόταν σωστά την εκπληκτική μπαλιά του Άγγλου μέσου και δεν πλάσαρε άτσαλα στο 29’ χάνοντας τεράστια ευκαιρία.

Οι «κανονιέρηδες» θέλησαν να «χτυπήσουν» σπάζοντας το οφσάιντ των «μπλε» και όταν το κατάφεραν, ο Ράμσεϊ βρήκε πανέμορφα τον Ζερβίνιο και αυτός «σέρβιρε» στον Φαν Πέρσι που σε κενή εστία πλάσαρε για το 1-1! Ο Χουάν Μάτα έκανε όλη τη δουλειά για τους γηπεδούχους από τη δεξιά πτέρυγα, εκεί που εντοπίστηκε η μεγάλη αδυναμία της Άρσεναλ και από την οποία πλευρά εγκυμονούσε συνεχώς κίνδυνος για τα καρέ των «κανονιέρηδων»! Αυτός όμως που θα έδινε ξανά το έναυσμα για πανηγυρισμούς στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ήταν ο Τζον Τέρι! Με δυνατή προβολή από κόρνερ του Λάμπαρντ στο 45’, ο Άγγλος αμυντικός σκόραρε, έγραψε το 2-1, έβαλε ξανά την Τσέλσι μπροστά στο σκορ και με το «f*** you all», απάντησε στους επικριτές του για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση με τον ρατσισμό!

Β’ ημίχρονο:

Ο Αρσέν Βενγκέρ ζήτησε γρήγορο γκολ ώστε να καταφέρει η Άρσεναλ να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορούσε και οι ποδοσφαιριστές του όχι μόνο υπάκουσαν, αλλά στη συνέχεια έκαναν και το… κέφι τους! Αρχικά, ο Ντος Σάντος στο 49’ διένυσε αρκετά μέτρα από την αριστερή πτέρυγα για να φτάσει στην περιοχή και να πλασάρει τον Τσεχ για το 2-2, ενώ ο Γουόλκοτ με παλικαρίσια προσπάθεια και δυνατό σουτ έγραψε το 3-2 ολοκληρώνοντας την επική ανατροπή!

Όσα είχε «χτίσει» η Τσέλσι στο πρώτο μέρος, είχαν γκρεμιστεί σε διάστημα δέκα λεπτών στην επανάληψη. Η Άρσεναλ επέλεγε την αριστερή πλευρά για να επιτίθεται, ο Τζον Τέρι έδειχνε ανήμπορος να συνεργαστεί σωστά με τους συμπαίκτες του στα μετόπισθεν των «μπλε» και κάθε επίσκεψη της Άρσεναλ στα καρέ του Τσεχ «μύριζε» γκολ!

Οι «μπλε», όπως ήταν λογικό άλλωστε, κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έφτασαν στην περιοχή του Σέζνι και ως αποτέλεσμα, στην άμυνα εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ευάλωτοι. Αυτό, δεν ενόχλησε τον Μάτα να γράψει το 3-3 με εκπληκτικό σουτ στο 80ο λεπτό και να αναπτερώσει το ηθικό των συμπαικτών του, αλλά όταν ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι αποφασίζει να νικήσει, τότε το παιχνίδι είναι πάντα χαμένο για τους αντιπάλους του! Ο Ολλανδός επιθετικός με γκολ στο 85’ και το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμόρφωσε το τελικό 5-3, με το οποίο η Άρσεναλ θριάμβευσε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και πήρε την πρώτη φετινή της νίκη σε ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Μποσίνγκουα, Τέρι, Ραμίρες (72’ Λουκάκου), Λάμπαρντ, Μίκελ (76’ Μεϊρέλες), Τόρες, Μάτα, Στάριτζ (62’ Μαλουντά)

Άρσεναλ: Σέζνι, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Σάντος, Τζουρού (75’ Τζένκινσον), Αρτέτα, Γουόλκοτ (79’ Ροσίτσκι), Ράμσεϊ, Σονγκ, Φαν Πέρσι, Ζερβίνιο (88’ Βερμάελεν)

Πηγή: england365.gr