Η προσπάθεια του Ρόμπιν Φαν Πέρσι με την Άρσεναλ, που ενώ έκανε τα πάντα σωστά και ξεσήκωσε την κερκίδα, δεν κατέληξε τελικά στα δίχτυα, αναγκάζοντάς να αγανακτήσουμε και να αναζητήσουμε το Τοπ-5 των φάσεων που έπρεπε να μπουν στα δίχτυα, αλλά δεν μπήκαν ποτέ.

Η αφορμή

Ο Φαν Πέρσι έχει ήδη σκοράρει το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της Άρσεναλ στον αγώνα κόντρα στη Σάντερλαντ στο «Έμιρεϊτς» (2-1). Με το σκορ ήδη στο 1-0, στο 11΄η μπάλα ξαναφτάνει στα πόδια του Ολλανδού επιθετικού που κινείται πανέμορφα, αδειάζει τον αμυντικό, πλασάρει αφήνοντας άγαλμα τον πορτιέρο και το «ρημάδι» το δοκάρι κόβει τους πανηγυρισμούς.

Top-5

5.Ο Πελέ με τη φανέλα της εθνικής Βαραζιλίας «χορεύει» με μία απίστευτη και πρωτότυπη προσποίηση τον τερματοφύλακα της Ουρουγουάης στο Μουντιάλ του 1970, όμως το σουτ του χωρίς ισορροπία δεν βρίσκει στόχο.

4.Ο Έντινσον Καβάνι της Νάπολι μόλις τον Αύγουστο του 2011 πέτυχε ένα όμορφο γκολ από εξίσου όμορφη ομαδική προσπάθεια σε φιλικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με τον Πικέ όμως να βάζει το κεφάλι του στη φάση και να πετυχαίνει την ακύρωση του γκολ ως επιθετικό φάουλ.

3.Το 1993 ο μεγάλος Ερίκ Καντονά κάνει πλάκα με τον πορτιέρο της Τσέλσι, αλλά το δοκάρι τον «πούλησε»…

2.Στις 17 Νοεμβρίου του 2010 σε αγώνα της εθνικής Πορτογαλίας κόντρα στην Ισπανία ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αφού κάνει πάρτι στην αντίπαλη περιοχή κάνει μία εκπληκτική λόμπα πετυχαίνοντας ένα τρομερό γκολ που ο Νάνι θα το… ακυρώσει (ακουμπάει ανόητα την μπάλα από θέση οφσάιντ) αναγκάζοντας τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης να ξεσπάσει.

1.Το 1983 ο μέσος Μπρουνς της Γκλάντμπαχ σε αγώνα της Μπουντεσλίγκα κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου ξεκινάει από το κόρνερ της περιοχής της ομάδα του και διασχίζει όλο το γήπεδο για να σουτάρει στη γωνία και να δει την μπάλα να του κάνει περίεργα παιχνίδια.

Πηγή: sportfm.gr