Ο Ντενίζ Νακί είναι Αλεβίτης Κούρδος, γεννήθηκε στην Γερμανία και το 2013 μετακόμισε στην Τουρκία, στην Amed SK (πρώην Ντιγιαρμπακίρ Σπορ) και σκοράροντας ένα γκολ, το αφιέρωσε μέσω φέισμπουκ «στα θύματα της Κουρδικής συμπλοκής».

Αυτή η κίνησή του τον έκανε να κινδυνεύει μέχρι και με πέντε χρόνια φυλάκιση καθώς οι Τουρκικές αρχές έκριναν ότι η συγκεκριμένη αφιέρωση αποτελεί διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας υπέρ του παράνομου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK). O Νακί τιμωρήθηκε άμεσα από την Τουρκική Ομοσπονδία με ποινή αποκλεισμού 12 αγωνιστικών, αλλά το χειρότερο ήταν το ποινικό μέρος της υπόθεσης.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αμβούργο φτιάχνοντας το ποδοσφαιρικό του όνομα στην Σανκτ Πάουλι μέσω της οποίας βρέθηκε στην Εθνική ομάδα U21 της Γερμανίας.

Τελικά σήμερα το πρωί μετά από μία πολύ σύντομη ακροαματική διαδικασία (35 λεπτά) ο εισαγγελέας ζήτησε να μπει η υπόθεση στο αρχείο καθώς έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες.

«Είμαι ανακουφισμένος! Δεν μπορούσα να κάνω καμία εκτίμηση, ειδικά με το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην Τουρκία τους τελευταίους μήνες», είπε ο 27χρονος Νακί ο οποίος είχε στο πλευρό του στο δικαστικό μέγαρο του Ντιγιαρμπακίρ και δύο Γερμανούς αριστερούς βουλευτές, τους Κανσού Οζντεμίρ, Γιαν Βαν Άκεν. «Για μια φορά η διεθνής πίεση που ασκήθηκε στην Τουρκία έπιασε τόπο», δήλωσε ο Βαν Άκεν ανακουφισμένος.