Εκατό παιχνίδια στην Ευρώπη θα συμπληρώσει ο Ζοσέ Μουρίνιο, στο αποψινό παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης (λόγω τιμωρίας δεν θα βρίσκεται στον πάγκο) με τον Άγιαξ για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League.

Έχουν περάσει έντεκα χρόνια (28/09/2000) από την πρώτη παρουσία του Πορτογάλου σε ευρωπαϊκό ματς, όταν κάθισε στον πάγκο της Μπενφίκα απέναντι στην Χάλμσταντ για την προκριματική φάση του Κυπέλλου UEFA και ο αγώνας έληξε 2-2 (στο πρώτο ματς η πορτογαλική ομάδα είχε χάσει 2-1 και αποκλείστηκε).

Από τότε ο «Special One» έχει συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League, Κύπελλο UEFA και Σούπερ Καπ Ευρώπης) με την Μπενφίκα, την Πόρτο, την Τσέλσι, την Ίντερ και την Ρεάλ Μαδρίτης.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2001 ο Μουρίνιο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε ομίλους του Champions League, όταν η Πόρτο νίκησε 2-1 στην έδρα της Ρόζενμποργκ.

Σημαντικότερες στιγμές στην «σαλονάτη» καριέρα του 48χρονου είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA το 2003 και η κατάκτηση του Champions League το 2004 με την Πόρτο, ενώ «σήκωσε» ξανά το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης το 2010 με την Ίντερ (ύστερα από 48 χρόνια).

Όλα αυτά τα χρόνια ο Μουρίνιο έχει προσφέρει πλούσιο υλικό στα ΜΜΕ για τις δηλώσεις που έχει κάνει πριν από κάποια ευρωπαϊκά ματς, αφού είχε «κόντρα» με τον Ράφα Μπενίτεθ (για ένα γκολ που δέχθηκε η Λίβερπουλ από την Τσέλσι στα τελευταία λεπτά του ημιτελικού του Champions League), με τον Φρανκ Ράικαρντ (στον οποίο άσκησε κριτική για τις αποφάσεις του διαιτητή, Άντερς Φρισκ, στο Μπαρτσελόνα-Τσέλσι) και τα τελευταία χρόνια με τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Πηγή: sport-fm.gr