Οι πρώτες εμφανίσεις του Ζαν Μακούν με τη φανέλα του Ολυμπιακού έχουν προβληματίσει, αν και ο Ερνέστο Βαλβέρδε θεωρεί ότι είναι απλά θέμα χρόνου για να βρει ρυθμό και να αρχίσει να αποδίδει ανάλογα με τις δυνατότητές του.

Σκέψεις για 4-3-3 κάνει ο Ισπανός, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον Καμερουνέζο σε ρόλο «κόφτη», ενώ με την έλευση του Ζαραδούκα, ο Μαρκάνο θα υπολογίζεται ως στόπερ.

Τα δύο πρώτα παιχνίδια του Μακούν, με την Μαρσέιγ για το Champions League και με τη SKODA Ξάνθη για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, μόνο ευχάριστη «γεύση» δεν έχουν αφήσει στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Είναι φανερό ότι ο Καμερουνέζος βρίσκεται ακόμα έξω από τα «νερά» του, κάτι που οφείλεται και στο γεγονός ότι πήγε στους «ερυθρόλευκους» στο τέλος της προετοιμασίας τους. Οι απαιτήσεις από αυτόν είναι μεγάλες από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος ξέρει ότι ο Μακούν είναι καθαρός αμυντικός μέσος, με την ιδανική θέση του να είναι μπροστά από την τετράδα της άμυνας. Ο ρόλος της «σκούπας» είναι αυτός που του αρέσει, αλλά και που αποδίδει καλύτερα, αν και μέχρι στιγμής έχει παίξει δύο φορές ως κεντρικός χαφ, με ρόλο να δημιουργεί παιχνίδι.

Για το λόγο αυτόν και για να μην «κάψει» ένα από τα πιο δυνατά «χαρτιά» του, ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος ίσως δοκιμάσει σύστημα 4-3-3. Αυτό φάνηκε κάποια στιγμή κόντρα στην Ξάνθη, αν και ο Μακούν έπαιζε δίπλα από τον Ιμπαγάσα και όχι ως «κόφτης», κάτι που έκανε ο Ορμπάιθ. Αν τελικά επιλέξει ο Βαλβέρδε να δοκιμάσει κάποια στιγμή αυτό το σύστημα, είναι πολύ πιθανό να βάλει τον Καμερουνέζο στη φυσική του θέση, περιμένοντας την αγωνιστική ανάτασή του.

Επίσης, με την έλευση των Μόνχε και Ζαραδούκα, ο Ισπανός προπονητής βρίσκει δύο σημαντικές λύσεις. Μία για τα αριστερά της επίθεσης, αν και η τριάδα των Μιραλάς, Τζεμπούρ και Πάντελιτς του άρεσε αρκετά, και μία για το αριστερό άκρο της άμυνας, όπου ο Μαρκάνο έχει δείξει να μην ανταποκρίνεται μέχρι στιγμής. Ο Έλληνας μπακ θα δώσει τη δυνατότητα μια αξιόπιστης λύσης μαζί με τον Χολέμπας, με τον Ισπανό να υπολογίζεται πλέον μόνο ως στόπερ.

Καραγκούνης και Σκόνδρας

Πρώτος στόχος του Ολυμπιακού από τον Ατρόμητο το καλοκαίρι ήταν ο Ανδρέας Τάτος, ο οποίος αποκτήθηκε τελικά. Πλέον οι Πειραιώτες έχουν προτεραιότητά τους τον Καραγκούνη από την ομάδα του Γιώργου Δώνη, αλλά και τον Σκόνδρα, ο οποίος αρέσει και έχει ξεκινήσει δυνατά και τη φετινή χρονιά. Κίνηση απόκτησης ενός εκ των δύο, ίσως γίνει τον Ιανουάριο.

Πηγή: sport-fm.gr