Για αυτοκτονία της Λιθουανίας μίλησε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, για τον τρόπο που ηττήθηκε από τα Σκόπια για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ σκορπώντας τη θλίψη σε ολόκληρο τον λιθουανικό λαό.

«Παίξαμε πολύ άσχημα, σχεδόν αυτοκαταστροφικά. Δεν ακολουθήσαμε το πλάνο που είχαμε. Κάναμε λάθη και στο τέλος δείξαμε πανικό, δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Οι αντίπαλοί μας έπαιξαν το μπάσκετ που ξέρουν καλά, αλλά εμείς κάτι άλλο… Στο τέλος κάναμε μία καλή επίθεση, ο Γιασάιτις βρέθηκε σε θέση από την οποία σπάνια αστοχεί, αλλά δεν τα κατάφερε. Βέβαια το ματς δεν χάθηκε στα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα, αλλά σε ό,τι προηγήθηκε σε όλο το ματς», τόνισε ο «Σάρας».

Παράλληλα, δεν αποδέχτηκε ως δικαιολογία το βάρος από τις προσδοκίες του κόσμου. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για πίεση από τον κόσμο. Αν ήταν έτσι, καλύτερα να παίζαμε μόνοι μας. Αντίθετα, 15.000 θεατές είναι πολύ μεγάλη βοήθεια για κάθε ομάδα. Εμείς όμως δεν το εκμεταλλευτήκαμε αυτό».

Η «Λιέτουβα» καλείται να ανασυνταχθεί άμεσα. «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι, αλλά οφείλουμε να συνεχίσουμε. Πρέπει να βρούμε κίνητρο. Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πλέον το ζητούμενο για μας. Αύριο έχουμε ένα καθοριστικό ματς, που θα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Δεν είναι εύκολο να ανασυγκροτηθεί μέσα σε λίγες ώρες, αλλά πρέπει να βρούμε τη δύναμη να το κάνουμε», τόνισε ο Γιασικεβίτσιους.

Πηγή: sport-fm.gr