Στόχος του Παναθηναϊκού είναι η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος και η Ευρωλίγκα, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης στο επίσημο blog του «τριφυλλιού».

«Με την αρωγή όπως πάντα της διοίκησης, έγιναν κάποιες προσεκτικές κινήσεις, ώστε ο Παναθηναϊκός να παραμείνει ανταγωνιστική ομάδα σε κάθε επίπεδο. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε να υπερασπιστούμε και δύο τίτλους που κατακτήσαμε πέρυσι, το πρωτάθλημα Ελλάδας και της Ευρωλίγκας», έγραψε μεταξύ άλλων ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δ. Ιτούδης:

«Η προετοιμασία μας έχει αρχίσει εδώ και λίγες μέρες, ενώ μεταφέρθηκε στο Ζλάτιμπορ. Δεν είμαστε πλήρεις ακόμη, καθώς βρισκόμαστε στις διαδικασίες για τις τελευταίες κινήσεις, έχοντας διατηρήσει έναν βασικό, καλό κορμό από πέρυσι. Με την αρωγή όπως πάντα της διοίκησης, έγιναν κάποιες προσεκτικές κινήσεις, ώστε ο Παναθηναϊκός να παραμείνει ανταγωνιστική ομάδα σε κάθε επίπεδο.

Μην ξεχνάμε ότι έχουμε να υπερασπιστούμε και δύο τίτλους που κατακτήσαμε πέρυσι, το πρωτάθλημα Ελλάδας και της Ευρωλίγκας. Το παζλ συμπληρώνεται, έχοντας σε αυτή τη φάση και δεδομένες κάποιες απουσίες, όπως του Περπέρογλου, που θα πρέπει να ακολουθήσει το δικό του πρόγραμμα μετά την περιπέτεια με την υγεία του που είχε το καλοκαίρι, αλλά και τους διεθνείς, τους παίκτες μας που αγωνίζονται με τις Εθνικές Ομάδες των χωρών τους.

Στην Αθήνα τις πρώτες μέρες εισαγάγαμε ουσιαστικά τον τρόπο δουλειάς, έγιναν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και τα τεστ, ώστε οι γιατροί να γνωρίζουν που βρισκόμαστε και ο γυμναστής, ο Σάββας Αρώνης, να ξέρει ώστε να καθορίσει το πρόγραμμα του κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και θα παίξουν και στη συνέχεια της προετοιμασίας οι παίκτες που έρχονται από την εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού, όπως και οι τρεις παίκτες που είναι ελεύθεροι, ο Κυρίτσης, ο Τσαλδάρης και ο Κουκουλάς. Πιστεύω ότι και αυτοί έχουν να κερδίσουν δουλεύοντας μαζί μας, μαζί με την ομάδα.

Το Ζλάτιμπορ θα γίνει για μια ακόμη φορά η βάση μας για να δουλέψουμε στη φυσική κατάσταση, στην ενδυνάμωση και φυσικά στο μπάσκετ με κύρια ευχή μας να είναι όλα τα παιδιά υγιή. Ήδη το κλίμα είναι πολύ καλό, οι παλιοί βοηθούν τους νέους να εγκλιματιστούν πιο γρήγορα, ενώ υπάρχει και ο Σμιθ, ο οποίος έχει υπογράψει συμβόλαιο για να δοκιμαστεί, έχοντας αφήσει μια θετική πρώτη εικόνα ως τώρα.

Θα ήθελα τέλος να αναφερθώ και στην Εθνική Ομάδα, η οποία κάνει τη δική της μεγάλη προσπάθεια στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Θα πρέπει πρώτα να δώσουμε συγχαρητήρια για την πρόκριση από την α’ φάση. Οι αγώνες που θα έρθουν θα είναι δυσκολότεροι, αλλά ο χρόνος δουλεύει υπέρ αυτής της ομάδας, υπέρ της Εθνικής. Ευχόμαστε όλοι καλή συνέχεια στους παίκτες και φυσικά στο τεχνικό επιτελείο».

Πηγή: sport-fm.gr