Μια τυπική διαδικασία ήταν για την Ισπανία να «σφραγίσει» το «εισιτήριο» για τα τελικά του EURO 2012 σε Ουκρανία και Πολωνία. Οι πρωταθλητές Ευρώπης σάρωσαν με 6-0 το αδύναμο Λιχτενστάιν στο «Λας Γκάουνας», στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του ένατου προκριματικού ομίλου και πανηγύρισαν και μαθηματικά τη συμμετοχή τους στη σημαντικότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση της επόμενης χρονιάς, στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας. Αυτό, αφού έχουν ξεφύγει με οκτώ βαθμούς από τη δεύτερη Τσεχία, που δεν προλαβαίνει σε δυο αγωνιστικές να καλύψει τη διαφορά.

Οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε μπήκαν χαλαρά στην αναμέτρηση και μέχρι το μισάωρο δεν είχαν καταφέρει να σημειώσουν γκολ στην αντίπαλη εστία. Όμως, στη συνέχεια «ανέβασαν στροφές» και ήταν ασταμάτητοι, κατεβάζοντας σχεδόν τη βασική τους ενδεκάδα στο γήπεδο. Ο Νεγρέδο σημείωσε τα δυο πρώτα γκολ των «φούριας ρόχας» στο 33’ και στο 37’, ενώ ο Τσάβι έκανε το 3-0 στο 44’, «κλείνοντας» το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη, πρώτος πήρε τη «σκυτάλη» ο Σέρχιο Ράμος στο 52’ για να ακολουθήσουν τα δυο τέρματα του Βίγια στο 60’ και στο 79’.

Η σύνθεση της Ισπανίας: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος (54’ Αλκάνταρα), Μπουσκέτς, Αλμπιόλ, Αρμπελόα, Τσάβι (46’ Φάμπρεγας), Αλόνσο, Ινιέστα, Μάτα, Νεγρέδο (61’ Γιορέντε), Βίγια

Δύσκολη νίκη για τη Σκωτία που επικράτησε με 1-0 της αδιάφορης Λιθουανίας στη Γλασκώβη και βρέθηκε δυο βαθμούς πίσω από τη δεύτερη Τσεχία στην τρίτη θέση και εξακολουθεί να διεκδικεί τη δεύτερη θέση του γκρουπ, που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι «breavhearts» μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του «Σέλτικ Παρκ» και πίεσαν τους πρώην Σοβιετικούς, χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο, το γκολ του Νέισμιθ στο 50’ απάλλαξε τους Βρετανούς από το άγχος για τη νίκη και, στη συνέχεια, απέδωσαν καλύτερο ποδόσφαιρο χωρίς να καταφέρουν, βέβαια, να σκοράρουν.


Η σύνθεση της Σκωτίας
: ΜακΓκρέγκορ, Γουίτακερ, Μπάρντσλεϊ (70’Κρέινι), Μπέρα, Κάλντγουελ, Κόουι, Φλέτσερ, Μπάναν (84’ Σνόγκρας), Γκουντγουίλι, Μόρισον (79’ Ντόρανς), Νέισμιθ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Ισπανια 18 (6)
Τσεχία 10 (6)
Σκωτία 8 (6)
Λιθουανία 5 (7)
Λιχτενστάιν 4 (7)


Η επόμενη αγωνιστική (7/10)

Τσεχία-Ισπανία
Λιχτενστάιν-Σκωτία