Συνεδρίαση της λίγκας χωρίς τσακωμούς, σπανίζει. Πεδίο αντιπαράθεσης αυτή τη φορά, το αν θα μετάσχουν στο Δ.Σ. και στις εκλογές του συνεταιρισμού ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα. Πρωταγωνιστές οι Μαρινάκης, Γόντικας και Κόντης, ενώ στον «χορό» μπήκαν και άλλα μέλη, με αποτέλεσμα οι τόνοι να ανεβούν, ευτυχώς όχι για πολύ…

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γόντικας και ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη, Γιάννης Κόντης, αντέδρασαν έντονα στην προοπτική να μετάσχουν στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα, μιας και «αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα».

Ο αντιπρόεδρος του Ατρομήτου, Βαγγέλης Μπαταγιάννης από την πλευρά του, έθεσε θέμα νομιμότητας της εκπροσώπησης των δύο ΠΑΕ στο Δ.Σ. «Οι νέες διοικήσεις έχουν πάρει ΦΕΚ; Οι εκπρόσωποι τους που έχουν έρθει εδώ έχουν κάποια εξουσιοδότηση; Υπάρχει έστω κάποιο πρωτόκολλο;», αναρωτήθηκε, για να λάβει απαντήσεις του τύπου… «κι άλλες φορές έχουμε επιτρέψει να συμμετέχουν στο Δ.Σ. άτομα που δεν εκπροσωπούσαν νόμιμα τις ομάδες τους»!

Από την όλη κουβέντα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης (που ήθελε Βόλο και Καβάλα στο Δ.Σ.) έγινε έξω φρενών και αντέδρασε έντονα: «Μιλάτε λες και όλοι είστε νόμιμοι εδώ. Ας φέρουμε τα ποινικά μητρώα του καθενός να δούμε ποιοι είναι νόμιμοι. Σταματάμε τη συνεδρίαση εδώ για να φέρουμε τα ποινικά μητρώα και να δούμε αν είναι όλοι εντάξει σε αυτή την αίθουσα». Κάτι που φυσικά δεν έγινε…

Έντονη ήταν και η αντίδραση του νέου προέδρου της Καβάλας, Χρήστου Ρέμμου, που απευθύνθηκε στον Γιάννη Κόντη και του επιτέθηκε φραστικά: «Εγώ έχω παίξει μπάλα στον Άρη, ντροπή σου να κρατάς τέτοια στάση απέναντι στη Καβάλα», ενώ απαντώντας στον Δημήτρη Γόντικα του είπε: «Τι νομίζετε ότι είμαστε εμείς εδώ; Ο Ψωμιάδης; Εμείς δεν έχουμε πούρα. Μια απλή ομάδα είμαστε».

Σε άλλο χρονικό σημείο, όταν η κουβέντα περιστρεφόταν γύρω από τις εξελίξεις με τους στημένους αγώνες και πολλοί άφηναν υπονοούμενα σε βάρος των εμπλεκόμενων ομάδων, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θίχτηκε και αντέδρασε εκ νέου: «Κάποιοι εδώ κάνετε τις παρθένες. Αν ανοίξουν και τα δικά σας τηλέφωνα θα γίνει μεγαλύτερος σαματάς από αυτόν που έγινε με τα άτομα των οποίων παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα».

Αξίζει, εξάλλου να σημειωθεί, πως όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα της χορηγίας του ΟΠΑΠ, ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, πρότεινε να διακοπεί το πρωτάθλημα ως μέτρο αντίδρασης για τη στάση που κρατάει ο Οργανισμός απέναντι στη λίγκα. Η κουβέντα πάνω σε αυτό δεν επεκτάθηκε, μιας και την Παρασκευή υπάρχει ραντεβού Σούπερ Λίγκας και ΟΠΑΠ.

Το σύνολο των ΠΑΕ, τέλος, εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ και για το γεγονός ότι προβλέπονται ιδιαιτέρως αυστηρά πρόστιμα ακόμα και για το απλό άναμμα ενός καπνογόνου. Η Σούπερ Λίγκα αναμένεται να αντιδράσει, ζητώντας συνάντηση με την ομοσπονδία με στόχο να μειωθούν οι ποινές και να γίνει αναγωγή με αυτές της UEFA.

πηγή: sportfm