Η βελτίωση της απόδοσης της ελληνικής ομάδας στο δεύτερο μέρος ήταν κλειδί για τη νίκη επί της Βοσνίας, όπως δήλωσε μετά τη νίκη της Εθνικής με 76-67 ο Ηλίας Ζούρος.

Αποστολή στο Αλίτους, Χρήστος Ρομπόλης

«Σεβόμαστε πολύ την ομάδα της Βοσνίας. Έπαιξαν πολύ δυνατά. Έχουν καλούς παίκτες και καλή φιλοσοφία. Σε αυτόν τον όμιλο πρέπει να σέβεσαι κάθε αντίπαλο.

Δεν παίξαμε καλή άμυνα και ήμασταν ασταθείς στην επίθεση και χωρίς συγκέντρωση. Ίσως να έφταιξε και το γεγονός ότι ήταν το πρώτο παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος όλα ήταν καλύτερα.

Αυτό που μετρά είναι να νικάς και αυτό το καταφέραμε. Πλέον έχουμε μπροστά μας το ματς με τη Φινλανδία, μία ομάδα που σουτάρει πολύ καλά και είναι επικίνδυνη», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο της Λιθουανίας  για το πώς αισθάνεται αγωνιζόμενος σε γνώριμο περιβάλλον, απάντησε: «Χαίρομαι πολύ που επιστρέφω στη Λιθουανία. Τη βλέπω σαν δεύτερη πατρίδα μου, κατέκτησα τρεις τίτλους με τη Ζαλγκίρις και ο κόσμος εδώ λατρεύει το μπάσκετ».

Τέλος, σε ερώτηση ξένου ρεπόρτερ για τη μικρή παρουσία ελλήνων φιλάθλων στις εξέδρες, είπε: «Ίσως οι φίλαθλοι της Λιθουανίας να μας βοηθήσουν (γέλια). Δεν ξέρω, ίσως στον επόμενο γύρο να έχουμε περισσότερο κόσμο μαζί μας».

Πηγή: sport-fm.gr