Αν η απόκτηση του Ζαν Μακούν προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού, η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στο περιθώριο της παρουσίασης του Καμερουνέζου μέσου… ανάγκασε άπαντες να «ψάχνονται» λέγοντας: «Να περιμένετε και άλλη τέτοιου επιπέδου μεταγραφή». «Η επιμονή της διοίκησης με έπεισε να έρθω και να βοηθήσω την ομάδα να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο», το σχόλιο του παίκτη.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αφού αρχικά καλωσόρισε τον Μακούν στην οικογένεια των «ερυθρολεύκων», είπε: «Είναι ένας παίκτης με μεγάλες παραστάσεις. Έρχεται στην πιο παραγωγική ποδοσφαιρικά ηλικία. Εύχομαι να είναι υγιής και να ενταχθεί γρήγορα στην οικογένεια.

Προσωπικά υλοποιώ αυτά τα οποία υποσχέθηκα όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό. Αποκτούμε τέτοιους παίκτες για να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας.

Χαίρομαι που είδα κόσμο απ΄ έξω και θα χαρώ να τους δω στο «Καραϊσκάκη». Ελπίζω ότι η ομάδα θα παίξει καλό ποδόσφαιρο. Θέλω έναν Ολυμπιακό δυνατό, να κατακτά άξια το ελληνικό πρωτάθλημα και να προσφέρει και θέαμα. Και στην Ευρώπη να κάνουμε ότι καλύτερο. Για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου θα μιλήσουμε σε μία άλλη συνέντευξη Τύπου».

Στην συνέχεια ρωτήθηκε από εκπροσώπους του Τύπου αν θα πρέπει οι φίλοι της ομάδας να περιμένουν και άλλη έκπληξη είπε: «Τι εννοείται έκπληξη; Αν εννοείται ότι θα πρέπει να περιμένουν μία τέτοιου επιπέδου μεταγραφή που θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ, η απάντηση είναι ναι….».

Από εκεί και πέρα, ο Μακούν, έδειξε ενθουσιασμένος από την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι οπαδοί της ομάδας έξω από τα γραφεία και τόνισε: «Καλησπέρα σε όλους. Ευχαριστώ την οικογένεια του Ολυμπιακού που έκανε ότι μπορούσε για να με φέρει. Αισθάνομαι πολύ καλά για τον τρόπο που με υποδέχθηκαν. Τους φιλάθλους που ήρθαν μέχρι εδώ για μένα τους ευχαριστώ πολύ. Ήρθα για να βοηθήσω αυτή την ομάδα να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Είμαι στην υπηρεσία διοίκησης και προπονητή για να βοηθήσω. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Τώρα μένει να ξεκινήσουμε δουλειά».

Όταν ρωτήθηκε για τον όμιλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, σχολίασε: «Θεωρώ ότι ο όμιλος στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι δύσκολος και οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για τις ομάδες. Όσο για τα κίνητρα που με έκαναν να έρθω, όταν μίλησα με την διοίκηση είδα ότι ήταν επίμονη και με ήθελε πολύ. Αυτό με έκανε να έρθω, να βοηθήσω να πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα και να κάνουμε όσο καλύτερη πορεία στην Ευρώπη γίνεται. Εύχομαι να κάνω με τον Ολυμπιακό ότι και με την Λιόν. Να πάμε δηλαδή όσο πιο μακριά γίνεται στο Τσάμπιονς Λιγκ και να παίξουμε και καλή μπάλα».

Τέλος, σχετικά με την σύγκριση που του γίνεται με τον Κριστιάν Καρεμπέ, είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που μου λέτε. Ο Κριστιάν είναι ένας φοβερός άνθρωπος με μεγάλη καριέρα. Είχε φοβερά προσόντα και εγώ ήρθα εδώ για να κάνω το ίδιο, να δείξω τα προσόντα μου»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έναρξη της διαδικασίας καθυστέρησε περίπου μία ώρα. Ο Μακούν όταν έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ, λίγο πριν τις 16:00, έγινε δεκτός με καπνογόνα και συνθήματα από τους περίπου 250 οπαδούς της ομάδας που είχαν φτάσει έξω από αυτά και εκείνος ανταπέδωσε, δείχνοντας πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που τον υποδέχθηκαν.

Πλέον, ο Μακούν, αναμένεται να πάει σήμερα στο Ρέντη προκειμένου να γνωριστεί με τους συμπαίκτες του και τον Βαλβέρδε και να προπονηθεί.

Πηγή: sport-fm.gr