Έτοιμος να παραχωρήσει σε πρόσφυγες ένα «σπίτι 50 τετραγωνικών μέτρων που έχει κήπο 300 τετραγωνικών μέτρων» για ένα διάσημα «δύο ετών» στη Γαλλία ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν ηθοποιός Ερίκ Καντονά.

«Βρίσκομαι σε συνεννόηση με τη νομαρχία της Μασσαλίας προκειμένου να υλοποιήσουμε όλο αυτό. Έχω ραντεβού την επόμενη εβδομάδα με μία οργάνωση που εργάζεται με μετανάστες και πρόσφυγες, θα το κάνω» εξήγησε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

«Δεσμεύομαι για ένα διάστημα 2 ετών» να προσφέρω στους μετανάστες «ένα σπίτι έκτασης 50 τετραγωνικών μέτρων με κήπο έκτασης 300 τετραγωνικών μέτρων» υποσχέθηκε ο Ερίκ Καντονά, ενώ διευκρίνισε ότι θα «προσφέρει φαγητό» στους ανθρώπους που θα εγκατασταθούν εκεί:

«Το πρόβλημα είναι ότι- για διάστημα ενός έτους- δεν έχουν το δικαίωμα να εργάζονται, επομένως εάν προσφέρουμε στέγη σε κάποιον που δεν έχει το δικαίωμα να εργαστεί, θα πρέπει να τρώει».

«Θα το κάνω διότι είναι σημαντικό να το κάνω, πραγματικά σημαντικό. Και εάν αυτό μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα (προς μίμηση), θα ήταν κάτι καλό» υπογράμμισε ο Ερίκ Καντονά, υπενθύμιζοντας ότι ο τραγουδιστής Σαρλ Αζναβούρ είχε επίσης διατυπώσει την ιδέα να τοποθετηθεί ένα τροχόσπιτο σε ένα από τα κτήματά του για να διαμείνουν πρόσφυγες.

«Ο Αζναβούρ το γνώρισε όλο αυτό με την Αρμενία. Οι παππούδες μου, οι γονείς της μητέρας μου, το βίωσαν αυτό καθώς ήταν Ισπανοί Δημοκράτες, που έφυγαν για να γλυτώσουν από τις δυνάμεις του Φράνκο, διέσχισαν τα Πυρηναία πεζή και βρήκαν καταφύγιο στις ακτές του Αρζελέ (στις ακτές της Μεσογείου)» είπε ο Καντονά.