Απόντες από το νέο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα είναι όλοι βασικοί μέτοχοι. Μετά τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και ο Παύλος Γιαννακόπουλος πιθανότατα θα απέχει, ενώ δεδομένη είναι η απουσία του Νικόλα Πατέρα (που θα ορίσει νέο εκπρόσωπο μετά την απροθυμία του Αντώνη Αντωνιάδη να συνεχίσει) και του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Θα είναι η πρώτη φορά στην εποχή της πολυμετοχικότητας που κανείς εκ των τεσσάρων βασικών μετόχων δεν θα είναι στο ΔΣ, το οποίο θα απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από εκπροσώπους. Στο νέο συμβούλιο αποφάσισε να μη συμμετέχει και ο Γιώργος Νίκκας, σε αντίθεση με τον Αδαμάντιο Πολέμη που λογικά θα παραμείνει.

Η γενική συνέλευση της Παρασκευής θα κληθεί να αποφασίσει και πώς θα καλυφθεί η αποχώρηση των Γιώργου Νίκα και Τζώνη Βεκρή από τη διοικούσα επιτροπή. Το νέο ΔΣ αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα την επόμενη εβδομάδα.

Φέρνει πρόταση, αλλά…

Το απόγευμα αναμένεται η συνάντηση του Μαρσέλο Μάτος με τον Δημήτρη Γόντικα. Πληροφορίες αναφέρουν πως στη διοίκηση της ΠΑΕ θα μεταφερθεί πρόταση της Μποταφόγκο για την αγορά του, που όμως δεν θα ξεπερνά τις 500-600 χιλ. ευρώ, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός αξιώνει 2 εκατ. ευρώ για να τον αποδεσμεύσει.

Νωρίτερα, θα γίνει συζήτηση του Βραζιλιάνου με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος θα προσπαθήσει να του δείξει πως θα αποτελεί βασική του επιλογή. Σε πρώτη φάση, πάντως, ο Μάτος εμφανίζεται ανένδοτος και μένει να φανεί ποια στάση θα κρατήσουν ΠΑΕ και ποδοσφαιριστής.

Μέσα στην ημέρα θα γίνει συνάντηση και με τον Σίντνεϊ Γκοβού για τη λύση του συμβολαίου του, με τον Γάλλο να έχει ήδη συμφωνήσει με την Εβιάν.

Να φύγει ο Φλοκάρι, για να έρθει ο Σισέ

Ένας λόγος που υπάρχει στασιμότητα στην υπόθεση της πώλησης του Τζιμπρίλ Σισέ στη Λάτσιο, είναι πως οι Ρωμαίοι περιμένουν την πώληση του Σέρτζιο Φλοκάρι, που αμείβεται με 1,3 εκατ. ευρώ ετησίως. Εκτιμάται πως τελικά η χρυσή τομή θα βρεθεί με τον παίκτη (παρότι ο ίδιος αξιώνει 2 εκατ. ευρώ το χρόνο και η Λάτσιο δίνει 1,7 εκατ. ευρώ), αλλά και με τον Παναθηναϊκό σε ένα ποσό 5-5,5 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις φήμες από την Ιταλία περί «σφήνας» δύο ομάδων από τις ΗΠΑ, ο Γάλλος επιθετικός δεν επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του εκεί, παρά μόνο σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το ιταλικό.

Πρώτη χωρίς… ενδιαφέρον

Η πιο αδιάφορη πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σεζόν ήταν η σημερινή στις εγκαταστάσεις της Παιανίας. Νέα πρόσωπα δεν υπήρχαν παρά μόνο αρκετά παλιά που είναι με το ένα πόδι στην έξοδο. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα καλείται να σχεδιάσει την ομάδα με λιγότερα όπλα από αυτά με τα οποία τελείωσε τη σεζόν και ευελπιστεί πως μέχρι τις 8 Ιουλίου, όταν και θα αρχίσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, θα έχει μία πιο σαφή εικόνα για το ρόστερ, ενδεχομένως και ένα ή δύο νέα πρόσωπα.

Αναλυτικά, παρόντες ήταν οι Τζόρβας, Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Ιωαννίδης, Μαρίνος, Γκοβού, Λέτο, Πλεσί, Σιμάο, Μαυρίας, Κλέιτον, Σισέ, Πετρόπουλος, Δημούτσος, Μπιάρσμιρ, Μάτος, Μουν, Μελίσσης, Λεοντίου, Καπίνος, Λαγός, Ταμπάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Κάσας και Φουρλάνος. Απόντες έχοντας άδεια λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες ήταν οι Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Κοτσόλης και Καντέ, όπως και ο Γιόσου Σαριέγκι, που λόγω οικογενειακού προβλήματος θα έρθει στην Αθήνα το Σάββατο. Οι προπονήσεις θα αρχίσουν την Παρασκευή, καθώς η Πέμπτη περιλαμβάνει εξετάσεις.

Πηγή: sport-fm.gr