Επέστρεψαν σήμερα από την πόλη Καζάν της Ρωσίας οι δύο αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής ομάδας άρσης βαρών, που πήραν μέρος στο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών.

Τα αποτελέσματα κρίνονται στην παρούσα φάση ως απόλυτα ενθαρρυντικά και υποδηλούν ότι η προσπάθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας για την εκ νέου ανάπτυξη του αθλήματος βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Ο δεκαεννιάχρονος Αντώνης Μαρτασίδης, μετά την κατάκτηση ενός χρυσού και ενός ασημένιου μεταλλίου, πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων της Κύπρου, πραγματοποίησε στο Καζάν επίσης μία πολύ καλή εμφάνιση.

Κατέλαβε στη κατηγορία 77 κιλών την έκτη θέση στη κίνηση του ζετέ με 180 κιλά και την όγδοη στο σύνολο με 321 κιλά. Στο αρασέ σήκωσε 141κιλά.

Στα 94 κιλά ο Χρήστος Σαλτσίδης πήρε την όγδοη θέση στη κίνηση του αρασέ με 158 κιλά και την ένατη στο σύνολο με 348 κιλά. Στο ζετέ σήκωσε 190 κιλά.

«Τα παιδιά πήγανε πολύ καλά σήκωσαν τα κιλά τους αυτά που πετυχαίνουν και στις προπονήσεις και είμαι βέβαιος ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γαλλίας θα έχουμε σημαντικές βελτιώσεις των επιδόσεών τους. Όπως είναι γνωστό χωρίς βιασύνες και με σκληρή δουλειά ανασυγκροτούμε την Ελληνική Άρση Βαρών και σιγά – σιγά δημιουργούμε την
ομάδα του μέλλοντος.», λέει ο ομοσπονδιακός προπονητής Βαλέριος Λεωνίδης.

Η Μαρία Παναγιωτίδου κατέλαβε την όγδοη θέση στην κατηγορία 63 κιλών με 76 κ. αρασέ, 90 κ. ζετέ και 166 κ. στο σύνολο.

Στα 48 κιλά η Άννα Αθανασιάδου κατέλαβε την 10η θέση στο σύνολο με 140 κ., την ένατη στο αρασέ με 65κ. και τη 10η στο ζετέ με 75κ.

«Πετύχαμε τον πρώτο στόχο του 2011 που ήταν η πολύ καλή παρουσία της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η διοίκηση της Ε.Ο.Α.Β. σε δύσκολους οικονομικά καιρούς για τον τόπο μας αγωνίζεται για να πετύχει τα υψηλότερα αποτελέσματα στους τρεις μεγάλους στόχους: Αγωνιστικές διακρίσεις, ανάπτυξη και οργανωτική
ανασυγκρότηση του αθλήματος», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Β. Πύρρος Δήμας.