Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για τον Αριέλ Ιμπαγάσα η κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε μιλώντας στο Novasports. «Δεν το περίμενα όταν ήρθα», ομολόγησε ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός. «Χαίρομαι που απέδειξα πως η ηλικία δεν παίζει ρόλο», πρόσθεσε ο 34χρονος άσος.

Αναλυτικά, ο Αριέλ Ιμπαγάσα μίλησε στο Novasports για:

– το αν περίμενε την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Η αλήθεια είναι ότι επειδή το περυσινό πρωτάθλημα το είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός δεν το περίμενα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και θέλω να το απολαύσω μαζί με τον κόσμο του Ολυμπιακού. Υπήρχαν πολλοί παίκτες στην ομάδα που δεν είχαν κατακτήσει πρωτάθλημα στην καριέρα τους. Την επόμενη χρονιά θα είναι πιο δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τα καταφέρουμε και πάλι».

– τι μέτρησε στην κατάκτηση του τίτλου: «Είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε να μη χάσουμε βαθμούς στην έδρα μας. Αν και αρχίσαμε το πρωτάθλημα με ήττα, αντιδράσαμε σωστά. Είναι σημαντικό μία ομάδα μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα να καταφέρνει να αντιδρά. Και πρέπει να κερδίζεις παιχνίδια μέσα στην έδρα σου, αλλά και μακριά από αυτή. Επίσης μεγάλο ρόλο έπαιξε το σερί που κάναμε μεταξύ τα τέλη του πρώτου γύρου και των αρχών του δευτέρου. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μία διαφορά από τον Παναθηναϊκό και να τη διατηρήσουμε μέχρι τέλους».

– τη συμβολή του Ερνέστο Βαλβέρδε: «Τον ήξερα από τη Βιγιαρεάλ γιατί είχαμε συνεργαστεί εκεί. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος μαζί του. Γνώριζε το ελληνικό πρωτάθλημα, έθεσε από νωρίς τους στόχους και τη φιλοσοφία του, που αποδέχτηκαν όλοι και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο κ. Βαλβέρδε από το πρώτο λεπτό γνώριζε το υλικό που είχε και παρότι είχε λίγο χρόνο δούλεψε πολύ και βοήθησε εμάς τους παίκτες να προσαρμοστούμε ο ένας στα δεδομένα του άλλου».

– τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Θέλουμε να τελειώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρωτάθλημα, δηλαδή, με τρεις νίκες στους τελευταίους, ισάριθμους αγώνες μας. Στη συνέχεια, θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε όσο τον δυνατόν καλύτερα, προκειμένου να είμαστε πανέτοιμοι για τη νέα σεζόν, η οποία θα είναι ακόμα πιο δύσκολη».

– το αν προτιμά να σκοράρει ή να δίνει ασίστ: «Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα είναι να δίνω τις μπαλιές για να σκοράρουν οι συμπαίκτες μου. Έχω πετύχει λίγα γκολ στην καριέρα μου. Το καλύτερό μου είναι να δίνω ασίστ».

– την ατάκα του Έκτορ Κούπερ πως δίνει νόημα στο παιχνίδι της ομάδας του: «Προσπαθώ να βοηθώ πάντα τους συμπαίκτες μου, ειδικά τους νεότερους, να τους δίνω συμβουλές και να τους βοηθώ. Χαίρομαι που ένας σημαντικός προπονητής όπως ο κ. Κούπερ είπε τόσο ωραία πράγματα για μένα. Ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε σε μένα την πόρτα για να έρθω στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

– τη συμβολή του στην αμυντική λειτουργία: «Δεν είναι αυτό που μπορώ να κάνω καλύτερα, αλλά προσπαθώ να βοηθώ και χαίρομαι όταν το κάνω. Η βασική μου δουλειά είναι όταν η ομάδα κλέβει την μπάλα να τη δίνω για να βγαίνουμε γρήγορα στην επίθεση».

– την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα:
«Από την πρώτη στιγμή νιώθω πολύ καλά στον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα. Το ίδιο και η οικογένειά μου. Όλοι με υποδέχτηκαν πολύ καλά και με βοήθησαν να προσαρμοστώ μετά από τόσα χρόνια στην Ισπανία. Αποδείχτηκε ότι ήταν μια σωστή απόφαση, αφού όλα βγήκαν σε καλό».

– τις αρχικές επιφυλάξεις του κόσμου για την ηλικία του: «Δεν με ενόχλησε αυτό. Είναι φυσιολογικό να αμφισβητεί ο κόσμος, όταν η ομάδα του αποκτά έναν παίκτη σε μία ηλικία που συνήθως οι παίκτες οδεύουν προς το τέλος της καριέρας τους. Όμως στην Ιταλία αγωνίζονται πολλοί παίκτες και σε μεγαλύτερη ηλικία από μένα σε υψηλό επίπεδο. Χαίρομαι που απέδειξα με την απόδοσή μου πως η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Σε αυτό βοήθησαν η δουλειά μου στις προπονήσεις και οι συμπαίκτες μου».

– το πώς «κόλλησε» το παρατσούκλι «κάνιο»: «Με είδε δει ένας περαστικός να παίζω στο δρόμο και να κάνω ‘κάνιο’ (σωλήνας στα ελληνικά), που σημαίνει ντρίμπλα ανάμεσα από τα πόδια του αντιπάλου».

– τις φήμες πως είχε πρόταση από την ΑΕΚ στο παρελθόν: «Όχι, απλώς ήταν η χρονιά εκείνη που ο Ντέμης Νικολαΐδης μετά τη θητεία του στην Ατλέτικο αποφάσισε να αποσυρθεί και να αναλάβει την προεδρία της ΑΕΚ. Όμως ήταν φήμες».

– το αν θα ασχοληθεί μελλοντικά με την προπονητική: «Όχι, με τίποτα δεν σκέφτομαι να ασχοληθώ με την προπονητική. Θέλω να δημιουργήσω μια σχολή ποδοσφαίρου για μικρά παιδιά. Θέλω να βοηθήσω τα παιδιά να μάθουν ποδόσφαιρο. Πρώτο είναι πάντα το σχολείο όμως».

Πηγή: sportfm.gr