Οι πανηγυρισμοί των οπαδών της Μουλούντια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Αλγερία εξελίχθηκαν σε τραγωδία τελικά, καθώς κιγκλίδωμα κατέρρευσε και ο απολογισμός κάνει λόγο για τρεις νεκρούς και περισσότερους από 70 τραυματίες.
Το 0-0 στον αγώνα με τη Μάγκρα έδωσε τον τίτλο στη Μουλούντια, οι οπαδοί της οποίας είχαν κατακλύσει τις εξέδρες και άρχισαν να πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γρήγορα, όμως, οι πανηγυρισμοί έγιναν δάκρυα.
Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας, ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα σε μία από τις εξέδρες του γηπέδου κατέρρευσε και ήταν πολλοί οι φίλαθλοι που έπεσαν, με συνέπεια τρεις να σκοτωθούν και περισσότεροι από 70 να τραυματισμούν.
Οι αριθμοί επιβεβαιώνονται και από την κυβέρνηση της Αλγερίας, με την απονομή του τροπαίου να ματαιώνεται και τους παίκτες της ομάδας, μαζί με τους διοικούντες, να πηγαίνουν αμέσως στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα ώστε να σωθούν οι τραυματίες.
Une clôture du Stade du 5 Juillet à Alger s'effondre, causant la mort de supporters du club algérien Mouloudia. Ce drame révèle l'état catastrophique des infrastructures en #Algérie, malgré les richesses en gaz et pétrole 🏟🇩🇿#Algérie #الجزائر #Algeria #Tebboune #Afrique pic.twitter.com/jJTiH8E5cX
— Morocco First 🇲🇦 (@TheRealMarroqui) June 22, 2025