«Οι παίκτες μέσα τους έχουν επαναστατήσει», τόνισε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου στην Παιανία. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πρόσθεσε ότι οι αντίπαλοι των «πρασίνων» δίνουν εναντίον της ομάδας του το 120% των δυνατοτήτων τους, όπως γίνεται πάντα με τους πρωταθλητές, αλλά το «τριφύλλι» δεν απολαμβάνει και ανάλογου σεβασμού μέσα στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού:

Για το επεισοδιακό ματς με την ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας, είπε: «Στο τέλος του παιχνιδιού πολλοί ήρθαν και μου έδωσαν συγχαρητήρια. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν δίνονται συγχαρητήρια όταν χάνεις, αλλά εμείς κάναμε έναν πολύ καλό αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν προκριθήκαμε και δεν μου αρέσει να χάνω. Τόσο εγώ, όσο και οι ποδοσφαιριστές μου, είμαστε επαγγελματίες και δουλεύουμε για να νικάμε. Μερικές φορές δεν σου βγαίνουν αυτά που κάνεις. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν αποκλειστήκαμε στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά στο πρώτο. Σε ένα ματς που ήμασταν καλύτεροι αλλά η ΑΕΚ είχε τις ευχάριστες στιγμές. Στο δεύτερο ματς ήμασταν πολύ καλύτεροι αλλά η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τέτοιες στιγμές. Από εκεί και πέρα η ομάδα βελτιώθηκε πολύ σε αυτόν τον αγώνα. Κανείς όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα έχει την ίδια καλή εικόνα. Μια ομάδα πρέπει πάντα να βελτιώνεται ακόμα και αν δεν μπορείς να είσαι πάντα στο υψηλότερο επίπεδο, ο μέσος όρος πρέπει να φτάνει όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για το προσεχές ματς στην Τούμπα:
«Η εικόνα θα είναι σίγουρα διαφορετική. Το κίνητρο είναι διαφορετικό από αγώνα σε αγώνα. Η κατάσταση των παικτών για διαφόρους λόγους, για παράδειγμα κάποιοι είναι τραυματίες, δεν επιτρέπει σε καμία ομάδα στον κόσμο να είναι πάντα στο ίδιο υψηλό επίπεδο σε κάθε παιχνίδι. Στον ΠΑΟΚ, ελπίζω η ομάδα να παρουσιάσει ανάλογα καλή εικόνα. Υπάρχουν ελλείψεις, δεν θα παίξουν ορισμένοι παίκτες που έπαιξαν με την ΑΕΚ. Η ομάδα δεν θα είναι όμοια, ο αντίπαλος δεν είναι ο ίδιος, ούτε η διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολος αντίπαλος, έχει έδρα δυνατή και μη ξεχνάτε πως όταν παίζουν με τον ΠΑΟ δίνουν κάτι παραπάνω, σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Για παράδειγμα, η Καβάλα, ο Άρης, ο Πανιώνιος, ο Αστέρας Τρίπολης δεν έπαιξαν το ίδιο απέναντι στον Παναθηναϊκό και το ίδιο απέναντι σε κάποιες άλλες ομάδες. Αυτό συμβαίνει επειδή παίζουν με τον πρωταθλητή και θέλουν να τον κερδίσουν. Μην ξεχνάτε επίσης πως είμαστε οι κάτοχοι του Κυπέλλου και αυτό δίνει στους αντιπάλους έξτρα κίνητρο. Όταν παίζουν κόντρα στον Παναθηναϊκό δίνουν το 120%των δυνάμεων τους, όμως απέναντι σε έναν τέτοιο μεγάλο σύλλογο πρέπει να υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός.

Για το προηγούμενο παιχνίδι των «πρασίνων», ξεκαθάρισε: «Οι παίκτες έχουν επαναστατήσει μέσα τους μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ. Το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο 98′ ήταν άδικο, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μερικές φορές δεν υπάρχει λογική ούτε δικαιοσύνη. Δεν κατάλαβα γιατί η κερκίδα πίεζε να δοθεί κίτρινη κάρτα στον Βύντρα. Αν πίστευε ο διαιτητής πως έπρεπε να το κάνει στο πρώτο ημίχρονο και είχε τα κότσια να το κάνει, αν ήταν δεύτερη κίτρινη, ας το έκανε. Όταν το άξιζε και αν το άξιζε. Όχι να τον αποβάλει με αυτό τον τρόπο. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κόκκινη κάρτα σε πλάγιο. Από πότε η κερκίδα αποφασίζει για το πότε θα αποβληθεί ένας ποδοσφαιριστής»;

Για την κατάσταση των τραυματιών της ομάδας, είπε: «Ο Κατσουράνης δεν έχει πρόβλημα και θα αγωνιστεί αλλά για τους Σισέ, Μπουμσόνγκ θα πρέπει να δούμε την αυριανή προπόνηση. Δεν αξίζει τον κόπο να επιμένουμε. Την απόφαση θα την πάρω την μέρα του αγώνα. Στη ζωή, ποτέ και πάντα, δεν υπάρχουν. Κάποιοι παίκτες είναι απολύτως απαραίτητοι».

Για τον Καρνέζη, τόνισε: «Λάθη όλοι κάνουν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να του δείξουμε εμπιστοσύνη. Το λάθος του έγινε στο πλαίσιο ενός αγώνα που η ΑΕΚ είχε την τύχη με το μέρος της. Ο Μίτσελ πέτυχε ένα γκολ που δεν θα ξαναβάλει ποτέ και ήταν χαρούμενος, ενώ ο Καρνέζης ήταν λυπημένος. Στα πέντε λεπτά στο τέλος, έπαιξε τραυματίας. Όσο για τον Φερνάντεζ, δεν πρόλαβα να τον δω και να τον αξιολογήσω».

Πηγή: sport-fm.gr