Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Final 4 της Euroleague μετά τη νίκη του επί της Φενέρμπαχτσε και θα διεκδικήσει το 7ο ευρωπαϊκό του τρόπαιο αντιμετωπίζοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Εργκίν Αταμάν να ζητάει 10.000 οπαδούς στις εξέδρες και να δηλώνει βέβαιος για τη νίκη.

Όταν ανέλαβε τους Πράσινους ο Τούρκος προπονητής είχε υποσχεθεί πρόκριση στο Final 4 και έγινε. Πριν λίγες μέρες υποσχέθηκε ότι το Τριφύλλι θα κατακτήσει τον 7ο ευρωπαϊκό τίτλο του και απέχει πλέον 40 λεπτά από το να δικαιωθεί ξανά αφού το πρώτο βήμα έγινε με την πρόκριση στον τελικό.

Η αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης, βέβαια, είναι πολύ δύσκολη, ο Αταμάν όμως είναι σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα νικήσει και το τόνισε και σε δηλώσεις του στη Nova.

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ικανοποιήσαμε τον κόσμο μας με την παρουσία μας στο Final 4. Και θέλουμε να κερδίσουμε τον τελικό. Ελπίζω ότι θα έχουμε 10.000 κόσμο και θα είναι σαν να παίζουμε στο ΟΑΚΑ. Θα είναι πολύ σημαντικό γιατί στο ΟΑΚΑ χάσαμε ένα ή δύο παιχνίδια στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Έχουμε έρθει εδώ με την ενέργεια του κόσμου. Είμαι βέβαιος πως θα νικήσουμε αύριο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Σημειώστε το αυτό, είμαι σίγουρος. Αν παίξουμε όπως παίζουμε στην ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, οι παίκτες μου θα τα δώσουν όλα και θα δείτε ότι κερδίσουμε. Το αξίζει η ομάδα και ο οργανισμός μας», είπε αρχικά ο προπονητής των Πράσινων και σε ερώτηση για το πώς πίστευε τόσο πολύ από την αρχή της σεζόν σε κατάκτηση της Euroleague έδωσε την ακόλουθη απάντηση.

«Ο γιος μου στην αρχή της σεζόν ήταν στεναχωρημένος που έφυγα από την Εφές. Όταν ένιωσε όμως τον χαρακτήρα του Παναθηναϊκού, της ομάδας και την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, τότε άρχισε να λέει πως θα φτάσουμε στον τελικό και θα τον κερδίσουμε. Ίσως αυτός να ήταν το μέντιουμ. Ίσως αργότερα να με αντικαταστήσει».