Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο Final 4 της Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2012 και για πρώτη μετά το 2011 θα είναι στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει Ολυμπιακό ή Ρεάλ Μαδρίτης, μετά το 73-57 επί της Φενέρμπαχτσε, με τον Εργκίν Αταμάν να είναι απολύτως ικανοποιημένος από όσα είδε στο παρκέ.

Ο Τούρκος προπονητής ανέλαβε μια ομάδα που είχε τερματίσει 17η πέρυσι και παρά το γεγονός ότι άλλαξε όλο το ρόστερ έκανε εξαιρετική δουλειά, με αποτέλεσμα αρχικά τη 2η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και στη συνέχεια, τώρα, την πρόκριση στον τελικό του Final 4.

Μια πρόκριση που ήρθε επειδή οι Πράσινοι ήταν απλά εξαιρετικοί στην άμυνα, κρατώντας στους 57 πόντους μια ομάδα που… για πλάκα φτάνει στους 90, με τον Αταμάν να είναι όλο χαμόγελα μετά τη λήξη.

«Είχαμε την αύρα από τον κόσμο και αξίζουν παραπάνω από 20 πόντους. Παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα και είχαμε λύσεις για να νικήσουμε τη Φενέρμπαχτσε. Παίξαμε τέλειο μπάσκετ σήμερα. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα», είπε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού και συνέχισε.

«Σήμερα έβαλα κάποιους αμυντικογενείς παίκτες. Το ένστικτο στο κοουτσάρισμα με κάνει να παίρνω τέτοιες αποφάσεις σε τέτοια ματς και να ρίχνω παιδιά όπως ο Καλαϊτζάκης, ο Αντετοκούνμπο και ο Σλούκας. Κάνανε εξαιρετική δουλειά. Από ένστικτο άλλαξα την ομάδα στο δεύτερο μέρος και όλα πήγαν καλά».