Μετά την κατάκτηση του Masters του Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήγε στη Βαρκελώνη με την ψυχολογία στα ύψη και είναι έτοιμος να κατακτήσει και αυτό το τουρνουά, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον τελικό μετά τη νίκη του με 2-1 σετ επί του Ντούσαν Λάγιοβιτς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν το φαβορί κόντρα στον Σέρβο, ο οποίος είναι στο Νο59 της παγκόσμιας κατάταξης, τόσο επειδή είναι φορμαρισμένος όσο και επειδή η χωμάτινη επιφάνεια είναι η αγαπημένη του. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα.

Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά του Μόντε Κάρλο και τώρα προκρίθηκε για 4η φορά στην καριέρα του στον τελικό σε αυτό της Βαρκελώνης, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο 12ο game ο Λάγιοβιτς έκανε break και με 7-5 πήρε το πρώτο σετ, με τον Στέφανο όμως να βγάζει αντίδραση.

Στο 3-3 του δεύτερου σετ ο Έλληνας τενίστας έκανε break και αμέσως μετά κράτησε το σερβίς του και έκανε το 5-3, για να φτάσει τελικά στο 6-4, στέλνοντας τον ημιτελικό του Barcelona Open στο τρίτο σετ.

Εκεί, ο Τσιτσιπάς ήταν σαρωτικός και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Σέρβο όπως δείχνει και το 6-2 με το οποίο έκανε το 2-1 και σφράγισε την πρόκρισή του στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ. Τον αντίπαλο, δηλαδή, που νίκησε στον τελικό του Masters του Μόντε Κάρλο.

Τα σετ: 5-7, 6-4, 6-2