Ο Παναθηναϊκός είναι αγκαλιά με τη 2η θέση της Euroleague μετά την εκτός έδρας νίκη του επί της Μπάγερν Μονάχου στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και ο Εργκίν Αταμάν αποθεώνεται εντός και εκτός Ελλάδας για τον τρόπο με τον οποίο μεταμορφώνει τις ομάδες του.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι οι Πράσινοι ανακοίνωσαν τη συμφωνία με τον Τούρκο προπονητή έστελναν μήνυμα ότι θέλουν να χτίσουν κάτι καλό. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τις μεταγραφές που ακολούθησαν αφού όλοι όσοι αποκτήθηκαν είναι παίκτες αξίας. Παρ’ όλα αυτά, θα χρειαζόταν χρόνος για να δέσει η ομάδα, για να δημιουργηθεί, βασικά, μια νέα ομάδα αφού είχε αλλάξει τόσο ο προπονητής όσο και όλο το ρόστερ.

Το ξεκίνημα της σεζόν, επομένως, δεν ήταν καλό, δεν ήταν εύκολο για τον Παναθηναϊκό, η διοίκηση του οποίου έδειξε υπομονή και ήξερε ότι θα ερχόταν η στιγμή που η ομάδα θα άρχισε να δένει και αυτό θα έβγαινε και στο παρκέ. Και έτσι έγινε. Ο έμπειρος Αταμάν δεν πτοήθηκε από τα άσχημα αποτελέσματα στη Euroleague τους πρώτους μήνες και η δικαίωσή του έρχεται τώρα καθώς θεωρείται το φαβορί για να αναδειχθεί «προπονητής της χρονιάς».

Πριν γίνει αυτό, όμως, έχει ήδη κερδίσει την εκτίμηση και όσων δεν τον εκτιμούσαν ως τώρα, αφού τα αποτελέσματα είναι σαφή: Το καλοκαίρι του 2018 ανέλαβε την Αναντολού Εφές που είχε ολοκληρώσει τη σεζόν με 7-23 στη Euroleague και στην πρώτη του σεζόν την οδήγησε στο 20-10 και στον τελικό του Final 4, όπου ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στη συνέχεια, όμως, θα ερχόταν και η δική του ώρα, πανηγυρίζοντας δύο συνεχόμενα ευρωπαϊκά με την ομάδα του.

Τώρα, λοιπόν, ο Αταμάν έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα και στον Παναθηναϊκό. Παρέλαβε μια ομάδα που πέρυσι πήγαινε από το κακό στο χειρότερο τερματίζοντας στη 17η θέση με 9-23 και μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου φέτος είναι στο 22-11 και αν νικήσει την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ θα τερματίσει στη 2η.

Ο Αταμάν σε Εφές και Παναθηναϊκό