Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Μπάγερν Μονάχου για την 33η αγωνιστική της Euroleague γνωρίζοντας ότι με νίκη θα είναι αγκαλιά όχι μόνο με το πλεονέκτημα έδρας στα play off αλλά και με τη 2η θέση, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να ταξιδεύει στη Γερμανία για να είναι δίπλα στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Δύο παιχνίδια απέμειναν για τους Πράσινους στην κανονική περίοδο: Αυτό με τη Μπάγερν στο Μόναχο και στη συνέχεια αυτό με την ουραγό Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ. Δύο παιχνίδια, στα οποία δύο νίκες σημαίνουν, όπως όλα δείχνουν, ότι θα πάρουν τη 2η θέση στην κανονική περίοδο και θα είναι φαβορί για την πρόκριση στο Final 4.

Ο αγώνας στο Μόναχο, επομένως, έχει πάρει τον χαρακτήρα «τελικού» για τον Παναθηναϊκό που θα έχει τη συμπαράσταση 3.500 οπαδών του και στο γήπεδο θα είναι τελικά και ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος αποφάσισε να ταξιδέψει αυθημερόν.

Ο Γιαννακόπουλος έχει ακολουθήσει φέτος την ομάδα σε τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια και συγκεκριμένα σε αυτά με Μονακό, Αρμάνι Μιλάνο, Ολυμπιακό και Βίρτους Μπολόνια, με την ομάδα του Αταμάν να έχει νικήσει σε τρία από αυτά, χάνοντας μόνο στο ΣΕΦ.