Η Εθνική Ελλάδας είναι έτοιμοι για τους αγώνες μπαράζ με στόχο την πρόκριση στο Euro 2024 και η ΕΠΟ φρόντισε να δώσει έξτρα κίνητρο στην ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ ανακοινώνοντας πως το πριμ θα είναι το 50% επί του ποσού που θα λάβει από την UEFA.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέχει δύο αγώνες από την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 που θα γίνει στη Γερμανία και το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει την Πέμπτη (21/3), στην OPAP Arena, κόντρα στο Καζακστάν. Όλοι, φυσικά, στις τάξεις της ομάδας δεν σκέφτονται τίποτα άλλο παρά μόνο τις δύο νίκες που πρέπει να έρθουν και η ΕΠΟ φρόντισε να δώσει κι άλλο κίνητρο, δείχνοντας πόσο θέλει αυτή την πρόκριση.

Όπως, λοιπόν, αποφάσισε η Εκτελεστική επιτροπή, η Εθνική ομάδα θα λάβει το 50% επί του ποσού που θα δοθεί στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδίας από την UEFA σε περίπτωση πρόκρισης. Το ποσό αυτό φτάνει στα 9 εκατ. ευρώ, άρα το πριμ πρόκρισης είναι στα… 4,5 εκατ. ευρώ!

«Κατά τη συνάντηση των αρχηγών της Εθνικής Ανδρών με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος ανέφερε ότι όπως και μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη διοργάνωση του Nations League, έτσι και στην περίπτωση πρόκρισης στο EURO 2024, οι παίκτες της Εθνικής θα λάβουν πριμ.

Σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου την καταβολή πριμ ύψους 50% επί του ποσού που θα λάβει η ΕΠΟ από την UEFA σε περίπτωση πρόκρισης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.