Σε έναν προημιτελικό με συνεχείς αλλαγές στο σκορ και με αγωνία ως το τέλος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε τελικά με 4-3 τη Λίβερπουλ στο Όλντ Τράφορντ με γκολ του Ντιαλό στο 120′ και πήρε την πρόκριση για τους ημιτελικούς του κυπέλλου Αγγλίας.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και μετά την ευκαιρία του Ράσφορντ στο 4′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 10′ με τον ΜακΤομινέι στην επαναφορά μετά την απόκρουση του Κέλεχερ σε τετ α τετ του Γκαρνάτσο.

Λίγα λεπτά μετά, στο 14′, ο Ρόμπερτσον είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση αλλά την έχασε και τελικά ήρθαν τα πάνω-κάτω στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να ισοφαρίζει στο 44′ με σουτ του ΜακΆλιστερ και να κάνει την ανατροπή στο 45’+2′ με τον Σαλάχ στην επαναφορά μετά την απόκρουση του Ονάνα σε προσπάθεια του Νούνιες (1-2).

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε ιδανικά για τη Λίβερπουλ και ιδανικό θα μπορούσε να είναι και το ξεκίνημα στο δεύτερο αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι στο 48′ μετά την ωραία προσπάθεια του Νούνιες, με τους Κόκκινους να ελέγχουν την κατάσταση στη συνέχεια και να έχουν κι άλλες ευκαιρίες για το τρίτο γκολ που θα τους έφερνε αγκαλιά με την πρόκριση.

Όλες οι ευκαιρίες, όμως, χάθηκαν και τελικά η… τιμωρία ήρθε στο 87′, όταν ο Άντονι με γυριστό σουτ εντός περιοχής, μετά την κόντρα σε αυτό του Γκαρνάτσο, έκανε το 2-2 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Για να γίνει, βέβαια, αυτό έπρεπε να πάει στο δοκάρι η μπάλα σε σέντρα-σουτ του Έλιοτ στο 88′ και να αστοχήσει σε τετ α τετ ο Ράσφορντ στο 94′, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο έξτρα 30λεπτο ψάχνοντας το τρίτο γκολ, το οποίο πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι στο 105′ με σουτ του Έλιοτ που κόντραρε και στον Έρικσεν.

Η Λίβερπουλ είχε το προβάδισμα και έδειχνε έτοιμη να πάρει την πρόκριση αλλά η Γιουνάιτεντ έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 112′ με το πλασέ του Ράσφορντ μετά το κλέψιμο και την πάσα του ΜακΤομινέι.

Το σκορ ήταν, πλέον, στο 3-3 και όλα έδειχναν ότι η πρόκριση θα κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι, μέχρι που ήρθε το 120ο λεπτό και το 4-3 από τον Ντιαλό στην αντεπίθεση μέσα σε αποθέωση!