Συγκίνηση στον κόσμο του ποδοσφαίρου προκαλεί το βίντεο που ανέβασε στα social media ο Ντάνι Οσβάλντο, ο παλαίμαχος Αργεντίνος επιθετικός που αγωνίστηκε σε αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, αποκαλύπτοντας ότι πάσχει από κατάθλιψη που τον έχει οδηγήσει στον εθισμό και ζήτησε βοήθεια.

Ο 38χρονος Αργεντίνος, ο οποίος είχε παίξει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα σε Αταλάντα, Λέτσε, Φιορεντίνα, Μπολόνια, Εσπανιόλ, Ρόμα, Σαουθάμπτον, Γιουβέντους, Ίντερ και Πόρτο, συν τις Ουρακάν, Μπόκα Τζούνιορς και Μπάνφιλντ στην πατρίδα του, ανέβασε ένα βίντεο στα social media και με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αποκαλύπτοντας ότι λαμβάνει ψυχιατρική θεραπεία.

«Λαμβάνω ψυχιατρική θεραπεία. Eίναι δύσκολο να ξεφύγω από αυτό. Ξαναπέφτω σε εθισμούς, στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά και απομακρύνομαι από τους ανθρώπους που αγαπώ. Στο παρελθόν ήμουν κορυφαίος ποδοσφαιριστής, ήμουν εντελώς διαφορετικός άνθρωπος, περήφανος και με αυτοπεποίθηση. Αυτό που είμαι σήμερα είναι ένας άνθρωπος που δεν αναγνωρίζω», λέει αρχικά στο… σκοτεινό βίντεό του ο Οσβάλντο και συνεχίζει.

«Εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζω μια πολύ βαριά κατάθλιψη που με έκανε να πέσω σε εθισμούς, αλκοόλ και ναρκωτικά. Βρίσκομαι σε μια στιγμή που η ζωή μου ξεφεύγει από τον έλεγχό μου και ήθελα να το πω και να το μοιραστώ μαζί σας. Πρακτικά μένω μόνος, κλεισμένος στο σπίτι μου. Δεν βγαίνω πουθενά. Δεν κάνω τίποτα παραγωγικό στη ζωή μου. Δεν μου αρέσει καν να σηκώνομαι από το κρεβάτι μερικές φορές, ούτε καν κάνω μπάνιο μερικές φορές. Έχω πέσει σε πολύ άσχημους εθισμούς, που κάνουν την κατάθλιψή μου να γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Αυτό με έκανε να αποστασιοποιηθώ από ανθρώπους που με αγάπησαν πολύ, που με αγαπούν πολύ. Και που επίσης ήθελα και αγαπώ πολύ. Με κάνει να μην έχω διάθεση να δω την οικογένειά μου. Δεν θέλω να μοιραστώ πράγματα με τα παιδιά μου.

Αν κάποιος βιώνει κάτι παρόμοιο, ζητήστε βοήθεια, απλά δεν θα λειτουργήσει. Ζήτησα και μου είναι δύσκολο. Ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς έφτασα εδώ. Δεν έχω σταθερή δουλειά, πρακτικά ξόδεψα τις οικονομίες μου, αφού δεν έχω εισόδημα. Τα χρήματα δεν διαρκούν για πάντα, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Ποτέ δεν με ενδιέφεραν τα χρήματα. Γεννήθηκα φτωχός και μπορώ να πεθάνω φτωχός.

Ήμουν πάντα καλός φίλος, καλός σύντροφος, ήλπιζα να γίνω καλός πατέρας. Ζητώ συγχώρεση από τους φίλους μου, την οικογένειά μου, τα παιδιά μου και τη Ντανιέλα (πρώην σύντροφο). Πρέπει να φροντίσω να μην ξαναπέσω σε εθισμούς και ελπίζω να με βοηθήσουν τώρα που όλοι ξέρουν τι περνάω. Ζητώ βοήθεια γιατί δεν μπορώ να ξεφύγω από αυτό μόνος μου. Δεν καταλαβαίνω πώς έφτασα εδώ, αλλά μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε».