Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη (14/3) εκτός έδρας τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη ρεβάνς της ήττας του με 4-1 στο Καραϊσκάκη στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Europa Conference League και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει πρώτα από όλα να δώσουν απαντήσεις στους εαυτούς τους με την απόδοσή τους.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των Ερυθρόλευκων…

Για το αν γίνονται θαύματα: «Όπως το είπατε. Πρόκειται για θαύμα. Θα μπορούσε να συμβεί και θα ήταν θαύμα. Κυρίως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποζημιώσουμε τον εαυτό μας. Θα πρέπει να δώσουμε μία ωραία εικόνα και μία ωραία απάντηση, προτού έρθει η διακοπή για τις Εθνικές ομάδες. Θα πρέπει να κλείσουμε αυτόν τον κύκλο. Να δώσουμε απαντήσεις στον εαυτό μας και στο τέλος του αγώνα να είμαστε ικανοποιημένοι με τον εαυτό μας. Θέλουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και αυτός είναι ο σκοπός μας».

Για το αν έχει αποφασίσει ποιο θα είναι το πλάνο του: «Όπως είπα και πριν, το μόνο που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να τρελαθούμε. Δεν πρέπει να ξεκινήσουμε βιαστικά. Στο παιχνίδι όπως μίλησα με τους παίκτες, έως το 30ό λεπτό ήμασταν 0-0 και μετά δεχτήκαμε τρία γκολ. Το παιχνίδι κρατάει 90 λεπτά και θα πρέπει να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο ματς, να παίξουμε ήρεμα έως τη λήξη. Θα πρέπει να είμαστε ορθολογικοί. Όμως κάποιο ρίσκο θα πρέπει να το πάρουμε».

Για το δίδαγμα από τις δύο ήττες κόντρα σε Παναθηναϊκό και Μακάμπι: «Υπάρχουν συμπεράσματα που πρέπει να βγάλουμε από τα δύο ματς. Οταν ήρθα και ανέλαβα τον Ολυμπιακό, το πιο κρίσιμο ματς ήταν με τον ΠΑΟΚ και έπρεπε να το κερδίσουμε. Στη συνέχεια έπρεπε να περάσουμε τη Φερεντσβάρος. Παίξαμε καλά με καλή οργάνωση και απόδοση. Στη συνέχεια πιστεύω ότι επαναπαυτήκαμε ή χαλαρώσαμε, πιστεύοντας ότι όλα διορθώθηκαν ή είχαν λυθεί. Αυτό είναι το μάθημα που έχουμε πάρει. Όλα τα ματς θα πρέπει να τα κερδίζεις μόνο όταν αποδίδεις καλά. Πρέπει να συνεχίσουμε το τρέξιμο και όλα θα πάνε καλά».

Για το πώς θα προετοιμάσει ψυχολογικά την ομάδα: «Νομίζω ότι η ζημιά ήταν περισσότερο ψυχολογική παρά σωματική. Αυτό που μας πλήγωσε είναι ότι αρχίσαμε να αμφιβάλουμε για το τι μπορούμε να καταφέραμε και πήγε χαμένο ό,τι καταφέραμε . Μίλησα πολύ με τους ποδοσφαιριστές. Ξέρουν όλοι ότι πρέπει να πιστέψουν στην αξία τους, ξέρουν ότι είναι καλύτεροι από τους αντιπάλους τους. Το έχουμε καταφέρει στο παρελθόν και μπορούμε να το καταφέρουμε ξανά. Πρέπει να ξαναπιστέψουμε στον εαυτό μας και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Για το στοιχείο που θέλει να δει από το ξεκίνημα του αγώνα: «Όπως είπατε πρόκειται για μία δύσκολη κατάσταση. Αυτό που θέλω είναι η ομάδα να τα δώσει όλα και να πιστέψει στον εαυτό της. Αν το κάνουμε αυτό, τότε θα έχουμε πιθανότητες για να κερδίσουμε και να προκριθούμε».

Για την πρόκριση της ομάδας Κ19 στους «4» του Youth League: «Είναι παιδιά που τα ξέρω και τα έχω δει. Έχω δει κυρίως την β’ ομάδα. Θέλω να τους συγχαρώ για την πρόκριση στο Final 4 και να τους ευχηθώ να συνεχίσουν τις επιτυχίες».

Για το αν η ρεβάνς με τη Μακάμπι είναι επανεκκίνηση για τη συνέχεια των play off: «Φυσικά και το βλέπουμε έτσι. Θέλουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες στο Κόνφερενς, αλλά να κάνουμε μία καλή αρχή στη συνέχεια των πλέι οφ για να κερδίσουμε και το πρωτάθλημα. Ομως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι ήττες, οι ισοπαλίες, κάποια κακά παιχνίδια, νίκες, τα πισωγυρίσματα όπως είχαμε τώρα που ήταν πισωγύρισμα. Στόχος μας είναι να επανέλθουμε και μετά τη διακοπή να επιστρέψουμε για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα».