Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ, ο οποίος από πέρυσι είναι μέλος της Εθνικής ομάδας, είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης το 2023 και επανέλαβε την επιτυχία του και φέτος στο Βουκουρέστι, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος Έλληνας αθλητής που υπερασπίζεται τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Με τεράστια αποθέματα ψυχραιμίας και αποφασιστικότητας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κουρουγκλίεφ νίκησε με 2-1 τον Ανιμέ από το Σαν Μαρίνο και ανέβηκε ξανά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο πρωταθλητής μας σήκωσε ξανά την ελληνική σημαία ψηλά και διατήρησε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πέρυσι. Ο αγώνας, ο οποίος ήταν βασικά μια… ρεβάνς του περσινού τελικού, ήταν πολύ κλειστός. Ο Κουρουγκλίεβ όμως ήταν ακλόνητος δεν έχασε τεχνικό σημείο και επικράτησε με 2-1. Το παιχνίδι ήταν κλειστό, αλλά ο πρωταθλητής Ευρώπης έδειχνε να το ελέγχει πλήρως… Προηγήθηκε με 2-0 και στο τέλος δέχθηκε μια παρατήρηση, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Με το τελευταίο σφύριγμα ο Κουρουγκλίεβ έκανε τον γύρο του θριάμβου με την ελληνική σημαία κι απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι ο καλύτερος της Ευρώπης και ένας από τους καλύτερους αθλητές Παγκοσμίως.