Για το κίνητρο που έχει ο Ολυμπιακός όσον αφορά το Κύπελλο μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου πριν το Final 8 (15-18/2) της Κρήτης.

«Για όλες τις ομάδες είναι το ίδιο, εμείς δεν έχουμε τόσο ευρύ ορίζοντα. Σκεφτόμαστε το Περιστέρι που είναι πολύ δυνατό και πρέπει να παρουσιάσουμε τον καλό μας εαυτό και μετά θα δούμε τα επόμενα. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να σκεφτείς τρία παιχνίδια σε ένα τουρνουά. Μόνο οι βοηθοί προπονητές προετοιμάζουν το σκάουτινγκ των πιθανών αντιπάλων. Αλλά παίκτες και προπονητής σκέφτονται μόνο το πρώτο παιχνίδι. Εμάς μας δημιουργεί πολύ ωραίο συναίσθημα η Κρήτη, κερδίσαμε τις τελευταίες διοργανώσεις και θέλουμε να κάνουμε το ίδιο. Όποιος παίζει στον Ολυμπιακό έχει υψηλό κίνητρο. Καλώ τον κόσμο να έρθει στο Ηράκλειο γιατί είναι μια πολύ όμορφη πόλη και μπορεί να γίνουν πολύ ωραία παιχνίδια».

Όσον αφορά ερώτηση που του έγινε σχετικά με τα μέτρα κατά της βίας, ο Μπαρτζώκας τόνισε: «Είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που περιλαμβάνει την παιδεία, τη μόρφωση, τα μέτρα. Φυσικά και τα σωματεία, τους προπονητές, τους παίκτες. Δεν είναι εύκολο να λυθεί σε ένα τουρνουά, αλλά το τελευταίο διάστημα το μπάσκετ έχει δώσει δείγματα πολιτισμού. Σε τελική ανάλυση είναι ένα παιχνίδι που παίζεται με μπάλα. Το κίνητρο των ανθρώπων είναι μεγάλο αλλά στο τέλος της ημέρας είναι μπάσκετ».