Η Μπαρτσελόνα έχει διάφορα ανοιχτά μέτωπα με τη δικαιοσύνη και ένα εξ αυτών δεν κλείνει και με τον καλύτερο τρόπο όπως φαίνεται, αφού απόφαση δικαστηρίου υποχρεώνει το κλαμπ να πληρώσει 23 εκατ. ευρώ για φορολογικές παρατυπίες την περίοδο 2012-15.

Συγκεκριμένα, το θέμα αφορά σε φορολογικές παρατυπίες σε πληρωμές προς μάνατζερ παικτών στην προαναφερθείσα τριετία, με την απόφαση του Εθνικού Δικαστηρίου της Ισπανίας να μην είναι καλή για το κλαμπ αφού καλείται να πληρώσει 23 εκατ. ευρώ.

«Από τα στοιχεία που επαληθεύτηκαν από την Επιθεώρηση προκύπτει ότι οι πληρωμές που έγιναν από τον σύλλογο έγιναν στο όνομα και για λογαριασμό των αθλητών που είναι οι πραγματικοί αποδέκτες των υπηρεσιών που παρέχουν οι ατζέντηδες, ενώ φαίνεται ότι οι μάνατζερς παρέχουν υπηρεσία που παραγγέλθηκε από τον σύλλογο ή εκπροσωπούν τον σύλλογο. Οι μάνατζερ όμως εκπροσωπούν τους παίκτες και ενεργούν προς το συμφέρον τους.

Η επιθεώρηση καταλήγει ότι η σχέση που εφαρμόζεται μεταξύ της Μπαρτσελόνα και των μάνατζερ χρησιμεύει μόνο για την κάλυψη των πληρωμών που πραγματοποιεί ο σύλλογος στους παίκτες. Αυτό το πόρισμα συμμερίζεται το Επιμελητήριο», αναφέρεται στη δικαστική απόφαση.

Μια απόφαση που η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε με μια ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί ότι θα κάνει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, επιμένοντας ότι δεν έχει κάνει τίποτα λάθος.