Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν και το θέμα πλέον είναι ποιος θα τον αντικαταστήσει, με την τεχνολογία να αναλαμβάνει να… βοηθήσει τη διοίκηση του κλαμπ υποδεικνύοντας τον προπονητή που είναι ο καταλληλότερος για να πάρει τη θέση του Γερμανού.

Για τους οπαδούς των Κόκκινων η επικείμενη αποχώρηση του Κλοπ μοιάζει με… τραγωδία αφού τον λάτρεψαν από την πρώτη στιγμή και δεν μπορούν να δεχθούν ότι σε λίγους μήνες δεν θα είναι στον πάγκο της ομάδας τους. Ανάλογα, βέβαια, είναι τα συναισθήματα και στους διοικούντες, μόνο που αυτοί έχουν και δουλειά να κάνουν και μάλιστα σημαντική. Να βρουν τον αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο η Λίβερπουλ έχει επικοινωνήσει με τον Τσάμπι Αλόνσο που τα πάει εξαιρετικά με τη Λεβερκούζεν, αλλά σύμφωνα με την τεχνολογία ο ιδανικός για να πάρει τη δουλειά είναι ο Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Συγκεκριμένα, το «CoachFinder», ένα ειδικό εργαλείο της εταιρείας «TransferRoom», υπολόγισε όλα τα δεδομένα και πιο αναλυτικά τον αντίκτυπο κάθε προπονητή εντός και εκτός γηπέδου με βάση τις επιδόσεις των ομάδων τους, τα Expected Goals και την αξία των ρόστερ.

Αποτέλεσμα; Ο Σπαλέτι, προπονητής της εθνικής Ιταλίας, είναι κατά 93% ο ιδανικός αντικαταστάτης του Κλοπ, με τους Ζινεντίν Ζιντάν (ελεύθερος) και Λουίς Ενρίκε (Παρί Σεν Ζερμέν) να ακολουθούν με 932% ενώ πιο πίσω είναι οι Ζουλιέν Λοπετέγκι (ελεύθερος) και Κάρλο Αντσελότι (Ρεάλ Μαδρίτης) με 88%.